Maak kennis met golfen tijdens de Open Dag op zaterdag 10 juni

Campagne van start om golfsport toegankelijker te maken

Golfen is een bijzondere sport; te beoefenen in de prachtige natuur, spelen op elk gewenst moment van de dag, goed voor de gezondheid en goed voor de sociale contacten. Om meer mensen daar kennis mee te laten maken start Golf- en Countryclub Crossmoor met een grote campagne om mensen enthousiast te maken voor de golfsport. Op zaterdag 10 juni a.s. zijn er gratis clinics, kun je kennismaken met de baan en zijn er rondleidingen op het sfeer- en stijlvolle complex van Crossmoor.

In het prachtig vernieuwde clubhuis spreken we met voorzitter Vincent Nies over de campagne die de NGF (Nederlandse Golf Federatie) onlangs gestart is. “Golf is qua leden, na voetbal en tennis, de derde sport in Nederland. Afgelopen jaar waren er landelijk ruim 400.000 geregistreerde golfers. Een aantal dat al jaren vrij stabiel is. Maar ook de golfsport blijft voortdurend in beweging om jonge mensen aan te trekken en na een roerige coronaperiode start de golfbond samen met de aangesloten clubs deze campagne om jongere mensen te bereiken en hen te laten zien en te overtuigen dat golf een hele mooie sport is. 

Niet elitair

Om een duidelijker beeld te creëren over golfen en hoe aantrekkelijk deze sport voor jong en oud kan zijn wordt nu de campagne ‘Welcome to the club’ gestart. Met professionele TV-spots, artikelen in printmedia, deelname aan talkshows op de landelijke TV en social media wordt getracht een ander beeld te geven van deze sport.  Vincent: “In het verleden was er het imago dat deze sport alleen voor rijke mensen zou zijn, elitair en duur. Dat imago is gelukkig de laatste jaren sterk veranderd in een meer toegankelijke sport voor iedereen. Onze leden zijn een prima afspiegeling van de samenleving en daar zijn wij ontzettend blij mee. En natuurlijk kost het spelen van golf best wel wat, maar je kunt als lid hier zo vaak komen als je maar wilt. Met de openingstijden van de baan is het op alle momenten van de dag mogelijk om te komen spelen. Als één van de weinige banen in Nederland heeft Crossmoor géén starttijden. De nieuwe campagne heeft ook als doel om de gemiddelde leeftijd naar beneden te brengen en de verhouding mannen / vrouwen meer gelijk te trekken. Golfen is een sport die niet afhankelijk is van kracht, conditie of uithoudingsvermogen. Iedereen kan leren golfen. Dat willen we laten zien tijdens onze Open Dag.”

Golfen is beetje vakantiegevoel

Vincent vervolgt vol passie: “Met de landelijke campagne wil de NGF geïnteresseerden kennis laten maken met de sport, maar ook met de mooie ambiance van de banen. Kijk hier maar op Crossmoor, een van de mooiste banen van het land, met 18 holes en een Par3 baan die midden in de rustige natuur liggen, gratis oefenfaciliteiten, het mooiste terras van Weert en geweldige horecavoorzieningen. Golfen voelt vaak als een beetje vakantie. Zet de zorgen van je af, speel alleen of met anderen. En heb je zin om na een ronde golf nog even na te praten, te borrelen of een hapje te eten, alles kan. Ook zien we nu steeds meer jongere leden die laat in de middag vanuit hun werk hier komen spelen en na afloop op het terras wat eten of drinken. Met al die opties kun je kennis maken op de ‘Probeer Golfdag’ van 10 juni.”

Wat kunnen bezoekers verwachten?

“De bezoekers zijn zaterdag 10 juni onze gasten. De dag begint om 11.00 uur en mensen kunnen de hele dag door deelnemen aan een clinic met een professionele golfleraar (wel eerst aanmelden via de site of QR-code. Tijdstip is zelf te bepalen). Daarnaast mogen mensen die minimaal een Handicap 54-brevet hebben gratis de eerste 9 holes spelen op onze Championship Course of op een deel van de Par 3 baan. Daarnaast kan iedereen een uitgebreide rondleiding krijgen op het complex en kennis maken met al het moois dat Crossmoor te bieden heeft.

Om veel mensen te attenderen op deze dag worden er deze week ook flyers verspreid, waarin tekst en uitleg gegeven wordt over de campagne. Omdat ons marktgebied groot is komen deze ook in Cranendonck en de Belgische grensstreek. Vanuit België krijgen we steeds meer aanwas van leden, ook omdat wij hier vrij centraal liggen in dit grensgebied”, vertelt Vincent.

Goedkoop kennismaken

Crossmoor biedt op deze Open Dag ook de mogelijkheid aan om te gaan deelnemen aan het ‘GolfStart’ programma. Dat betekent dat je bij interesse voor slechts € 99,00 maar liefst 6 golflessen krijgt en deel uitmaakt van een groep van zes personen.  Een unieke kans om het golfspel te leren en dat in een tijdsbestek van zes weken. Wil je gedurende die periode op Crossmoor ook nog willen oefenen, zoveel als je maar wilt, dan kun je tegen een extra bedrag van € 50,00 gebruik maken van alle oefenfaciliteiten.  Zo kan iedere beginnende speler zelf ontdekken of golf zijn of haar sport is. Want golfen is voor een groot gedeelte genieten van vrijheid; vrijheid qua tijdstip van spelen en vrijheid qua tempo en niveau. En dat alles op een prachtige baan, binnen een gezellige en actieve vereniging, je gaat je snel thuis voelen!
De enthousiaste voorzitter sluit af:“ Kortom, kom gewoon op 10 juni eens kennismaken met onze vereniging en onze sport. Daar krijg je absoluut geen spijt van. Van harte uitgenodigd.”

Golf- en Countryclub Crossmoor

Laurabosweg 8, Weert 
0495-518 438  
www.crossmoor.nl
info@crossmoor.nl