Laat je inspireren op het gebied van trappen en shutters

NEWstairs en Van Eyck shutters vestigen zich al jaren onder één dak aan de Oude Graaf 6 te Weert. Met NEWstairs als expert op het gebied van traprenovatie en massief houten trappen en Van Eyck shutters op het gebied van maatwerk shutters, zijn ze een echte inspiratiebron op interieurgebied in Weert.

Wie de showroom van het pand in Weert binnenloopt, wordt meteen omgeven door talloze shutters en trappen in allerlei soorten en maten. Een ruimte om volop inspiratie op te doen voor het interieur. Beide bedrijven, NEWstairs en Van Eyck shutters, werden opgericht door Toon Steijvers en zijn zonen Frank en Henrie.

NEWstairs: van traprenovatie tot een nieuwe houten trap

Vaak is het eerste wat opvalt bij het binnenkomen van een woning de trap. Een perfect afgewerkte trap vormt een mooie blikvanger en geeft sfeer en elegantie aan de hal. NEWstairs zorgt al meer dan 15 jaar voor deze stijlvolle binnenkomers en is specialist op het gebied van trappen. Hierbij speelt kwaliteit een belangrijke rol.

NEWstairs renoveert trappen door middel van overzettreden. Hoe de trap er precies uit komt te zien, bepaal je zelf. “Onze NEWstairs collectie biedt een breed scala aan overzettreden en stootborden. Hierdoor is er altijd ideale combinatie te vinden die past bij jou en je interieur. We bieden bovendien het totaalplaatje voor je traprenovatie. Ook voor een bijpassende leuning en balustrade, trapverlichting en vloer kun je bij NEWstairs terecht”, vertelt Frank.

Om je te helpen en adviseren bij het maken van de juiste keuze voor je trap, komt er een adviseur van NEWstairs bij je langs om de trap te bekijken. Deze adviseur weet precies wat er nodig is om de trap te renoveren en er de mooiste versie van te maken. Frank: “Elke trap en ieders wensen voor een passende traprenovatie zijn verschillend. Daarom vinden we het belangrijk om de trap eerst te bekijken bij de mensen thuis”.

In het NEWstairs Trap Atelier, worden nieuwe, massief houten trappen van hoog niveau ontworpen en gemaakt. Frank: “Elke nieuwe trap wordt op maat en geheel naar wens gemaakt. Het ene moment maken we een trap met sierlijke elementen, het andere moment zijn we juist bezig met een hele strakke, moderne trap. De mogelijkheden zijn eindeloos”.

Van Eyck shutters: shutters op maat gemaakt

Naast NEWstairs werd ook Van Eyck shutters opgericht. Het bedrijf is inmiddels gegroeid tot een begrip in raamdecoratie in Nederland en België. “Shutters zijn sfeervolle binnenluiken die voor het raam worden bevestigd. Onze shutters worden tot op de millimeter nauwkeurig op maat gemaakt, voor elk raamtype en iedere raamvorm”, vertelt Henrie.

Omdat shutters exact op maat gemaakt worden, komt allereerst een adviseur van Van Eyck shutters aan huis. “Onze adviseur bekijkt de ramen en weet precies welk systeem er nodig is om de shutters op de juiste manier te plaatsen. Daarnaast denkt de adviseur mee over de uitstraling van de shutters, zodat deze in harmonie zijn met het interieur.”

Ook Van Eyck shutters staat voor de hoogste kwaliteit. Shutters worden niet alleen gemaakt voor rechte ramen, ze passen ook perfect in ramen met een bijzondere vorm zoals toogramen en schuine ramen. De montage van de shutters wordt daarom altijd door eigen vakmensen uitgevoerd. “Zo houden we oog voor kwaliteit en vakmanschap.”

De shutters zijn eenvoudig af te stemmen op het interieur. “Zo geven gladgelakte shutters de ruimte een elegante en moderne uitstraling, terwijl shutters met een diepe houtnerf zorgen voor een warme en landelijke sfeer.” Naast het verschil tussen een houtnerf of gladde shutters, is er ook nog ruime keuze uit diverse kleuren, bedieningsvormen en uitvoeringen. Zo kunnen de shutters helemaal passend bij het interieur gemaakt worden.

Bezoek Met Smaak Gemaakt

Wie de trappen en shutters graag eens in het echt wil komen bekijken heeft geluk! Op 12 november organiseren NEWstairs en Van Eyck shutters samen het evenement Met Smaak Gemaakt. Toon: “Tijdens ons interieurevenement, kun je de sfeer komen proeven en de vele mogelijkheden rondom shutters en trappen bekijken. Maak bijvoorbeeld een praatje met onze adviseurs, stel jouw ideale trap samen en voel zelf het verschil tussen een diepe houtnerf of juist een gladde shutter”.

Daarnaast kan er genoten worden van een lekker hapje en kunnen kinderen zich amuseren tijdens een bijzondere activiteit. NEWstairs en Van Eyck shutters delen regelmatig updates over het evenement op social media.

12 november 2023
Oude Graaf 6, Weert
11.00 – 16.00 uur
MEER INFORMATIE