Konnekt’Os: MVO-platform voor Midden-Limburg

 Chris Wiermans: ‘Je moet voelen en doen!’

Over de Konnekt’os MVO-prijs.

Op maandag 1 april jl. vond de uitreiking van de Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg 2019 plaats in kasteel Groot Buggenum in Grathem. Kersten Hulpmiddelenspecialist kwam tijdens de spannende en goedbezochte Konnekt’os-finale als winnaar uit de bus en mag zich twee jaar lang de meest maatschappelijk verantwoorde ondernemer van Midden-Limburg noemen.

Een Weerts bedrijf eindigde verdiend op de tweede plek: Rijvers BV! Het bedrijf bewerkt plaatmaterialen, o.a. trespa, spaanplaat en mdf voor de meubel- en projectindustrie. We gingen in gesprek met Chris Wiermans, directeur.

Wiermans: “Over de hele wereld kun je producten tegenkomen die bij Rijvers gemaakt zijn. Kom je bij de Efteling dan kun je je tas opbergen in een Rijvers-kluisje. Check je een week later in op Schiphol of op het vliegveld van Kaapverdië, dan staat daar een incheckbalie van Rijvers. Ook heel wat hotels in binnen- en buitenland hebben ons meubilair in huis!”

Chris Wiermans, Rijvers BV Weert

Rijvers is ook speciaal op MVO-gebied.
“We hebben 36 medewerkers waarvan 10% een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. We geven onze mensen veel aandacht. Een goed teken: als ze hier eenmaal werken, willen ze vaak niet meer weg! Onlangs was er een collega van Werk.Kom jarig. We besteden daar altijd aandacht aan met een traktatie vanuit het bedrijf. In dit geval nam de jarige collega zelf appelflappen mee omdat hij zo blij is dat hij hier werkt. Dat vind ik mooi! Ook vinden we Planet belangrijk. Al het hout dat we gebruiken is duurzaam. Wanneer er bomen worden gekapt, worden er nieuwe neergezet en een groot gedeelte van de plaatmaterialen bestaat uit gerecycled hout. Ook het afval scheiden is belangrijk. Hiervoor fabriceren we speciale afvalmeubels voor bedrijven en overheid. Deze gebruiken we zelf ook.”

Wat wilt u andere bedrijven meegeven?
Ik zeg altijd: Practice what you preach! Recent was ik bij een concert van Guus Meeuwis. Hij zong een tekst die indruk op me maakte: ‘Je moet niet hopen, je moet niet denken, je moet niet willen. Je moet het voelen, met je hart’. En doen: Dus ga aan de slag; kijk binnen je bedrijf welke werkzaamheden er zijn die ook door iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt gedaan kunnen worden. Onderzoek hun ‘voorsprong’ en je vindt passende werkzaamheden. De mensen van Konnekt’os kunnen je daar ook bij helpen! Het levert mooie resultaten op.”

Meer weten over Konnekt’os?
Konnekt’os is hét MVO-platform van Midden-Limburg, een businessnetwerk voor ondernemers (inmiddels ruim 100) die zich onderscheiden op het gebied van sociaal ondernemen. Iets voor u?!
www.konnektos.nl, info@konnektos.nl, tel.: 0495 584 636 of 06 24 88 37 24.