Klanten positief over nieuwe locatie Volvo Rutten

‘Kom de veranderingen zelf ervaren’

In april van dit jaar verhuisde Volvo Rutten haar vestiging van Weert naar een gloednieuwe locatie in Echt. Een nieuwe vestiging die optimaal voldoet aan alle moderne wensen en voorwaarden. Voor klanten én voor medewerkers. Ondertussen hebben veel klanten uit Weert en omgeving de weg naar Echt weten te vinden. Een afstand van zo’n 20 autominuten.

Veel enthousiaste reacties

“De reacties van de klanten zijn zeer positief”, vertelt vestigingsmanager Joep van Goethem. “Ze moeten iets verder rijden dan ze gewend waren maar hier is alles beter, ruimer en vooral effectiever. Dat komt doordat we naar eigen inzicht hebben kunnen bouwen, rekening houdend met de behoeften van de klant en zeker met de werkwijze van deze tijd. Want die is best wel veranderd. In de nieuwe werkplaats werken we volgens het VPS-systeem: Volvo Personal Service. Hierbij werken twee technici tegelijkertijd aan de auto. Dat is effectiever en levert tijdwinst op voor de klant. Ook wordt de klant bij binnenkomst door een technicus ontvangen en bespreekt hij de status van de auto. Na het werk geeft de PST’er (monteur) zelf uitleg en toelichting. Korte lijnen maar ook kortere wachttijden. Tijdens het wachten kunnen klanten terecht in een ruimte waar ze – indien gewenst – ook kunnen werken of vergaderen. Een bijkomend voordeel is dat er minder vervangend vervoer gebruikt wordt, minder kosten voor de klant en er dus ook minder verkeersbewegingen (CO2-uitstoot) zijn.”

Extra service

Volvo Rutten heeft ook een haal- en brengservice. In overleg wordt de klant teruggebracht (naar huis of naar het werk) en na afloop weer opgehaald. Of de klant wordt even naar zijn afspraak gebracht. In een straal van 25 km rondom de vestiging is deze service zelfs kosteloos.

Op de nieuwe locatie, die vlak bij het knooppunt Het Vonderen aan de A2 en de A73 ligt, zijn alle disciplines onder één dak gebracht: onderhoud en reparatie in de ultramoderne werkplaats, uitlijnen en balanceren van banden en wielen, apk-keuring, ruitreparatie én een eigen wasstraat.

Klimaat belangrijk

De trotse vestigingsmanager vervolgt: “Bij de realisatie van dit pand is optimaal ingestoken op duurzaamheid. Zo is er onder meer een speciaal klimaatregeling toegepast met in de vloer zowel verwarming als koeling, zodat er altijd een prettige en gezonde werksituatie is. Tot slot zijn er elektrische fietsen beschikbaar die onze klanten kunnen gebruiken tijdens het wachten.”

VRE

Naast techniek en veiligheid is er in de vestiging veel aandacht besteed aan de inrichting, binnen Volvo aangeduid als VRE; Volvo Retail Experience. Hiermee bedoelen ze alles ín en rondom de showroom dat bijdraagt aan de beleving die het merk wil uitstralen. Er is gekozen voor een warm, open ontwerp in kantoren en vergaderruimte. Door het gebruik van veel hout in het plafond en op de wanden is een Scandinavische sfeer gecreëerd.

Van Goethem: “Als familiebedrijf, dat volgend jaar 30 jaar bestaat, hebben we altijd veel oog en oor voor onze klanten. Wij hebben allemaal passie voor het mooie en veilige merk Volvo en willen met de nieuwe locatie optimale werkomstandigheden voor onze medewerkers realiseren. Uiteindelijk werken al die voordelen door naar onze klant. Een bezoek aan onze showroom of werkplaats is ’ECHT’ de moeite waard. Welkom in Echt!”