Is uw zorgverlener niet gecontracteerd? Dan krijgt u strafkorting en betaalt u meer! 

Hoezo? Hoe zit dat dan?

Als u een kunstgebit laat aanmeten bij een tandprotheticus of tandarts en deze heeft geen contract met uw zorgverzekering dan betaalt u meer eigen bijdrage dan bij een gecontracteerde tandprotheticus of tandarts. Een volledige gebitsprothese (boven en/of onder) zit in de basisverzekering, u hoeft hier dus niet voor bijverzekerd te zijn.

Belangrijk is om vooraf na te gaan of uw zorgverlener, in dit geval de tandprotheticus of de tandarts, een contract heeft met uw zorgverzekering. U kunt dit nagaan door dit rechtstreeks te vragen aan de tandprotheticus, door uw zorgverzekeraar te bellen of het op de website van uw zorgverzekering op te zoeken. De websites van zorgverzekeraars kunnen nog achter lopen aangezien er elk jaar opnieuw contracten afgesloten moeten worden. Het rechtstreeks vragen aan uw tandprotheticus of zorgverzekeraar is het beste.

Wij sluiten jaarlijks met alle grote (en veel kleine) zorgverzekeraars contracten af, omdat we willen dat onze patiënten geen extra eigen bijdrage/strafkorting moeten betalen. 

Wist u dat de zorgverzekeraars jaarlijks de vergoedingen verlagen? Het blijft vanuit de branchevereniging jaarlijks een uitdaging om tijdens gesprekken met de zorgverzekeraars de vergoedingen redelijk te houden. De kwaliteit van het eindproduct moet namelijk hetzelfde blijven. Bij ons geen B-kwaliteit tanden en kiezen, geen shoppen tussen verschillende leveranciers van kunsthars, steggen, implantaatschroeven en gips. Maar goede kwaliteit van materialen zodat u als patiënt tevreden bent en blijft.

Verschillende zorgverzekeraars sturen op een goede verdeling van de zorg en willen dat patiënten met een gebitsprothese standaard geholpen worden door een tandprotheticus in plaats van door een tandarts. Een tandprotheticus is speciaal opgeleid voor het aanmeten en maken van gebitsprotheses, een tandarts niet. Let op, een tandtechnicus is géén tandprotheticus!

Nog even op een rijtje wat de kosten ook alweer zijn voor een nieuw gebit

  • Volledige prothese boven én onder zonder implantaten +/- € 295,- eigen bijdrage
  • Volledige prothese boven of onder zonder implantaten +/- € 150,- eigen bijdrage
  • Volledige prothese boven én onder op twee implantaten +/- € 360,- eigen bijdrage
  • Opvullen volledige prothese +/- € 20,- eigen bijdrage per kaak

Is uw gebit kapot? Moet het opgevuld worden? Dan vergoedt uw zorgverzekering 90% van het bedrag, dit is basisverzekering.

Wilt u persoonlijk advies?

Dat kan! U krijgt bij ons altijd een gratis adviesgesprek.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van uw verzekering, elke verzekering hanteert andere tarieven ook al is er een contract mee. En de prijzen staan los van uw eigen risico.

Joep van Engelen
Tandprotheticus