Ik ben altijd blijven drummen

Vanaf mijn tiende speel ik drums. Lekkere breaks, roffels en stevige ritmes maken in je eentje achter het drumstel is echt ontspannend. Maar de meeste energie geeft toch muziek maken met anderen.

In mijn middelbare schooljaren speelde ik in een kerkkoor. Voor het jubileum van de pastoor werd een gelegenheidsbandje gevormd. We noemden ons ‘Die Flegel’. Zang, viool, piano, bas, gitaar en natuurlijk de drums. Dat gelegenheidsbandje is uitgegroeid tot een professioneel salonorkest dat dit jaar 45 jaar bestaat. Jarenlang heb ik met dit orkest opgetreden op diner-dansants en andere feesten. 

Omdat ik behoefte kreeg aan iets stevigers heb ik met andere muziekvrienden een feest-popband opgericht, amusementsband genaamd ‘IDEE’. We trokken door heel Nederland en speelden op talloze kermissen en festivals.

Met pijn in het hart ben ik gestopt met deze band omdat ik klaar was met mijn studie Nederlands Recht. Muziek maken in een professionele band was niet te combineren met mijn baan als advocaat.

Ik ben altijd blijven drummen. Mijn drumstel staat altijd opgebouwd en de stokken liggen klaar.  Ik speel nu in een vriendenband ‘Oldskool Collective’. Onlangs hebben we opgetreden bij theatercafé de Huiskamer. Het was een groot feest, muziek maken dat verleer je nooit, het plezier blijft altijd!

Ton Hendriks (62), Weert

Tips voor deze rubriek? Mail de redacteur, Mathilde Dominikowski dominikowski@hlvw.nl