Huisarts Céline Peters: “Minder medicatie,meer groente en fruit, maximaal leven!”

Waarom een praktijk voor leefstijlgeneeskunde?

Hoe mooi ons vak ook kan zijn, toch bemerkte ik een groeiende frustratie in mijn spreekuur. Voor veel klachten zijn onvoldoende mogelijkheden binnen de reguliere zorg. Denk daarbij bijvoorbeeld aan (chronische) vermoeidheid, prikkelbare darm en fibromyalgie. Artsen weten vaak onvoldoende hoe hiermee om te gaan en daarmee doen ze patiënten tekort. Daarnaast zag ik een grote groep patiënten die aangaf niet zomaar meer hormonen te willen nemen vanwege heftige menstruaties of opvliegers. Of steeds maar crèmepjes te blijven smeren bij eczeem of terugkerende schimmelinfecties. Zij willen de oorzaak aanpakken.

Geen symptoombestrijding, maar de oorzaak aanpakken

Er is zo veel te doen aan klachten, als je op orgaanniveau gaat bekijken waar het probleem zit. Door organen zoals bijvoorbeeld de lever, de darmen en de bijnieren te ondersteunen, is ons lichaam in staat zichzelf te genezen.

Waarom is gezondheid zo belangrijk?

Een goede gezondheid is alles. Ik heb honderden moeders op het spreekuur gezien, te vermoeid om het ouderschap vorm te geven zoals ze willen. Patiënten met darmklachten die niet naar buiten kunnen, omdat er wellicht geen toilet in de buurt is of professionals die helaas toch bedanken voor hun promotie, omdat migraine hun werkschema onmogelijk maakt. Met een optimale gezondheid kun je jouw leven vormgeven op jouw voorwaarden!

Kennisachterstand

Over voeding en leefstijl is veel te doen, maar niet alle adviezen zijn helpend en er zijn volop tegenstrijdigheden. Na een korte cursus kun je consulten aanbieden, maar ik neem mijn jaren opgebouwde kennis over de fysiologie van het lichaam mee, de diagnoses die mensen hebben en de werking van medicatie. Zo beoordeel ik of en hoe we medicatie kunnen afbouwen of stoppen, maar neem ik ook veelgebruikte supplementen onder de loep. Gebruik hiervan wordt vaak niet overzien door een expert en het is voor velen onbekend wat er in zo een tabletje zit, behalve de geclaimde werkzame stof. Baat het niet, dan schaadt het soms zeker.

Welke indicaties?

Vrijwel iedereen kan baat hebben bij advies over leefstijl. Bekijk de uitvoerige lijst met indicaties op www.celinepeters.nl, boek een afspraak via info@celinepeters.nl en maak van 2024 jouw jaar!