“Hoofd en handen”

Wie met hoofd en handen kan werken en in de regio Nederweert woont, heeft dubbel geluk. Vanwege het prettig wonen, met winkels, restaurants, sportvoorzieningen en natuurgebieden in de directe nabijheid. En daarnaast de onmetelijke mogelijkheden om aan de slag te gaan bij een van de vele bedrijven die Nederweert rijk is. Achter de imposante gevels van bedrijven gaat een wondere wereld schuil van familieverhalen, uitvinderswerk, ambacht en innovatieve technologie. De moeite waard om te ontdekken.

Met gemeenteraad en college bezoeken we graag ondernemers op locatie. En dat is altijd even verrassend als verhelderend. De grootste LEGO-webshop van Europa verstuurt dagelijks pakketjes onderdelen naar fanatieke bouwers over de hele wereld. Afzender Pannenweg Nederweert. Professionele en persoonlijke zorg in knie- en heupprotheses wordt door mensen uit het hele land gevonden bij ons in Budschop. Met onze Duitse partnergemeente Schwalmtal keken we in de keuken van een belangrijk leverancier van de gekleurde eitjes die het jaar rond en zeker ook met Pasen erg in trek zijn. (NB: net een doosje gekocht als steun voor de plaatselijke voetbalclub).

De bedrijvigheid in Nederweert is zeer divers, opvallend is het grote aandeel MKB in de technische ontwikkel- en maakindustrie. En die prachtige sector zal mensen die met hoofd en handen kunnen werken van harte verwelkomen. Voor je het weet ben je medewerker bij een wereldspeler in kaassnijmachines of zie je een door jou gebouwde ‘ride’ in attractieparken over de hele wereld.

Wie techniek kiest, kiest slim. Je hoeft dan ’s morgens niet in de file aan te sluiten, je werkplek kan om de hoek liggen. Ik had met mijn collega’s het genoegen enthousiaste lokale ondernemers te horen spreken over deze kansen in de techniek, ga ook eens bij ze langs of google ze op de website van Keyport. Leerlingen die meededen aan activiteiten van ‘Regio in je rugzak’ of experimenteerden in het Spark Tech Lab weten het al. Techniek is te gek. En het allerbeste nieuws is; er zijn genoeg mooie bedrijven in de regio voor mensen met alle opleidingsniveaus. Wat let je?

Birgit Op de Laak
burgemeester Nederweert