‘Het is hard werken in zo’n busje…’

Ruud de Vreeze (60) en zijn partner Steffie Hendrix (55) zijn wereldreizigers. Veel landen en continenten hebben ze de afgelopen 30 jaar bezocht. De plannen voor dit jaar zijn vanwege corona even geparkeerd dus koos het stel voor een weekje Nederland. Hiervoor namen ze een oldtimer kampeerbus en trokken richting Drenthe. Hun ‘camper’ was een oude Tempo Matador uit begin jaren ’60. Het merk werd later overgenomen door Hanomag. 

Natuur

Ze kozen voor een natuurcamping in Drenthe. Ideale omgeving voor liefhebbers van rust, ruimte en natuur. En dan blijken de ganzen (in die regenachtige week) vrolijk om de camper heen te wandelen. 

Vuurkorf

De Tempo Matador was oorspronkelijk een bestelwagen waar later een caravan op gebouwd werd. Achterop is een fietsendrager bevestigd die ook dienstdoet als rek voor een kist met houtvoorraad en vuurschaal. Sfeer- verhogende ingrediënten op de natuurcamping. Tijdens het kamperen in het voor- en najaar kunnen er nog wel eens koude nachten zijn. Aan de deur van de camper hangt een tas met ouderwetse kruiken en waterzakken. 

Inrichting

Het oldtimer kampeerbusje is redelijk ruim van binnen. Links is het keukentje (soms ook in gebruik als computerhoekje) met rechts de ‘leefkeuken’. Achterin de ‘living’ die omgetoverd kan worden tot slaapruimte. In het busje kunnen vier slaapplekken gecreëerd worden. Een toilet is niet aan boord, daarvoor is er een nostalgisch gebreid hoedje met wc-rol aanwezig! En koffie wordt nog op de traditionele wijze gezet.

Hard werken

De auto is gebouwd in een periode dat stuur- en rembekrachtiging nog niet bestonden. Dat betekent dat het hard werken is om met het voertuig te rijden. Grote afstanden worden dan ook afgeraden. Mede omdat de ‘topsnelheid’ niet boven de 75 km/u komt. Relaxen is dan ook het sleutelwoord. Alleen maakt de motor ouderwets veel herrie. Ook bestond er in die tijd nog geen airco…

Dashboard

Het dashboard is verrassend eenvoudig en overzichtelijk. Geen high-tech snufjes of navigatie, maar degelijke schakelaars en knoppen. Hier van links naar rechts: choke, startslot, ruitenwisser, verlichting en blower. De oude bestelwagen heeft een 1600 cc benzinemotor.           

Tips voor deze rubriek?
Mail de redacteur, Desiré Kappert kappert@weertmagazine.com.