Het hoeramomentje van Alice

Terug in de kinderopvang

Na 31 jaar eruit te zijn geweest, ging Alice weer werken in de buitenschoolse opvang (BSO). En ze is blij dat ze die keuze heeft gemaakt. Werken met kinderen geeft haar energie.

Van secretaresse naar pedagogisch medewerker

“Ruim 5 jaar geleden heb ik besloten mijn oude beroep in de kinderopvang weer op te pakken. Ik wist waarom ik destijds voor de kinderopvang had gekozen. Het voelde meteen goed! In 1979 heb ik de opleiding Kinder- en Jeugdverzorging afgerond. Ik kon drie dagdelen aan de slag op een peuterspeelzaal, maar dat was voor mij toen te weinig. Ik nam daarom een tweede baan. Dat heb ik acht jaar gedaan, maar op een gegeven moment was het voor mij niet meer mogelijk om twee banen te combineren. Ik ben daarom volledig het bedrijfsleven ingegaan. Na 35 jaar werkzaam te zijn geweest als secretaresse moest ik op zoek naar een nieuwe baan. Ik ben vrijwilligerswerk op de tussenschoolse opvang in Nederweert gaan doen. Daar vertelden ze dat de kinderopvang staat te springen om medewerkers. Ik heb daarom besloten te solliciteren bij Hoera kindercentra. Tijdens het sollicitatiegesprek bleek mijn diploma Kinder- en Jeugdverzorging nog geldig en ben ik weer begonnen op de BSO. Dat is voor mij ideaal. Ik kan mijn creativiteit kwijt en de werktijden zijn voor mij fijn.” 

Doen waar je blij van wordt 

“Werken met kinderen houdt je jong. Daar krijg ik veel energie van. Kinderen die een leuke middag hebben en de creativiteit die ik kwijt kan in het bedenken van de activiteiten zijn voor mij echte hoeramomentjes. Ik werk met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar. Samen met deze kinderen kun je ontdekken waar hun interesses liggen. Je bedenkt en doet wisselende activiteiten: handvaardigheid, muziek, toneel, buitenspelen, sporten. Je kunt zoveel en je krijgt ook altijd weer ideeën van de kinderen terug. Dat is leuk! Als kinderen geen zin in een activiteit hebben, dan ga ik kijken waar ze wel blij van worden. Kinderen moeten de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Ik ga iedere werkdag met een voldaan gevoel naar huis als de kinderen een leuke middag hebben gehad.”

Wil jij net als Alice kinderen helpen de wereld te ontdekken?
Bekijk alle vacatures van Hoera kindercentra op 
www.hoerakindercentra.nl/werken-bij-hoera

Buitenschoolse opvang
Voor kinderen van 4 tot 13 jaar is er buitenschoolse opvang (BSO) bij Hoera. Na school kan ieder kind lekker even tot rust komen in de vertrouwde groep. En daarna kiezen uit activiteiten op het gebied van sport en spel, koken, natuur, creatief, techniek, muziek, toneel. Of even “lekker hangen” en kletsen na een drukke schooldag. In de schoolvakanties organiseren we voor de kinderen een nóg uitgebreider activiteitenprogramma. Stoere, gezellige, uitdagende en interessante programma’s waar elk kind graag bij wil zijn! Onze locaties zijn daarom te vinden in een basisschool, sportcomplex of andere lokale voorziening. 

Bij Hoera willen we graag dat alle kinderen kunnen ontdekken wie ze zijn en waar ze blij van worden
We hebben veel aandacht voor de brede ontwikkeling van elk kind. Zodat ieder kind de kans krijgt zichzelf en z’n mogelijkheden goed te leren kennen en hierin te groeien. Zowel wat betreft persoonlijke interesses en kwaliteiten, als ook op sociaal en emotioneel vlak. “Wat vind je leuk om te doen? Waar ben je goed in? Wat wil je graag ontdekken? Hoe kun je fijn met anderen omgaan, een ruzietje oplossen en samen plezier hebben? In de BSO leren en ontdekken kinderen samen. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden en ondersteunen, met aandacht voor alle kinderen.