Het gezelligste theater van Limburg, bij jou om de hoek.

Duurzaam op weg naar 50 jarig jubileum

In 2024 bestaat het Munttheater 50 jaar. Er is de afgelopen 2 jaar hard gewerkt om het gebouw duurzaam en aantrekkelijk te maken voor de toekomst. In de periodes dat er geen voorstellingen waren vanwege corona heeft het eigen personeel, van techniek, portiers, kantoorpersoneel tot vrijwilligers, de handen uit de mouwen gestoken en is het hele gebouw van zaal tot foyer en kleedkamers opnieuw geschilderd. Er zijn diverse oude meubels opnieuw bekleed, tafels opnieuw gespoten. De barmeubels zijn gewrapped met goudfolie. Een nieuwe techniek die nu veel wordt toegepast om meubels die nog goed zijn te pimpen naar deze tijd.
Als laatste grote project is deze zomer een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie geïnstalleerd. Dit zorgt voor schone lucht en een gezond klimaat. Er is ook voldoende ventilatie en het is in de warme zomermaanden aangenaam koel in het gebouw. Er kan ook energiezuinig verwarmd worden met behulp van een warmtepomp. Bezoekers reageren verrast en enthousiast op de smaakvolle makeover.

De grote trap naar het balkon is bepalend voor de ruimte. Hier is op de muren voor de tinten warmgeel en diepblauw gekozen. Die kleuren lopen door naar de eerste verdieping, waardoor er een verbinding tussen beide etages is gecreëerd. Het kleurenpalet en de restyling komen uit de koker van onze programmeur Marja Lacroix.

Er is vooral gelet op duurzaamheid en hergebruik van meubels. De hanglampen zijn ontworpen en gemaakt door onze lichttechnicus Ruben van Cauteren. Alle schemerlampen en wandlampen zijn voorzien van ledverlichting.

De bestaande tafels in de foyer zijn donkerblauw gelakt en de kussens van de banken zijn opnieuw bekleed met glanzende duurzame stoffen.

De ronde statafels zijn verlaagd en goud gespoten waardoor er gezellige salontafeltjes zijn gecreëerd. De gele kuipstoeltjes maken het knus en intiem.

Ook de kleedkamers voor de artiesten zijn geüpgraded met warme kleuren en zachte stoffen in combinatie met hout. Kussens en fleecedekens maken het ook voor de artiesten een warme plek om zich even ‘thuis’ te voelen.

Er is extra zitruimte gecreëerd op de vide. Vanaf de blauwe bankjes kijk je zo het Rabobank theatercafé in. De gouden schemerlampen maken het extra gezellig in de avond.

De gang naar ingang van de zaal is nu donkerblauw met een fotogalerie van bekende artiesten die de afgelopen 10 jaar op ons podium hebben gestaan; live genomen tijdens hun optreden door onze huistheaterfotograaf Rob Nijpels.

foto’s: Rob Nijpels fotostudio