Heerlijk genieten in en rondom het water!

Niets is heerlijker dan op een warme zomerse dag verkoeling te zoeken in een zwembad. Onze regio kent verschillende mogelijkheden en de bekendste is wellicht Zwembad De IJzeren Man; prachtig gelegen in het schitterende natuurgebied. Met het goede weer zijn de buitenbaden weer geopend en kunnen jong en oud genieten van de vele ontspanningsmogelijkheden. Of je nu lekker rustig op een luchtbedje wilt liggen of wilt springen van de hoogste toren, er is voor iedereen wat te doen; een 25 meterbad, een peuterbad, twee mooie recreatiebaden, een stoere familieglijbaan, een springkuil met een 1-meter springplank en voor de echte durfallen een springtoren van drie meter! Daarnaast kun je bij de Beachclub een bedje met parasol huren en heerlijk genieten van een hapje en een drankje.

Waterskiënd over de IJzeren Man

Via een looppad kom je terecht bij de waterskibaan van meer dan 800 meter lang, waar je kunt waterskiën, wakeboarden of kneeboarden. Waterskiën geeft een enorme kick. Voor de start krijg je aanwijzingen van een instructeur. Iedereen kan namelijk waterskiën leren. Na de instructie is het de bedoeling om een rondje te gaan waterskiën over de waterskibaan die uit vijf bochten bestaat. En zoals met alles wat je moet leren, gebeurt dat dan met vallen en opstaan. En zodra het lukt is het sportief genieten op het water!

Stunten op het water

Wakeboarden kan je het beste vergelijken met snowboarden in de sneeuw maar dan op het water. Ook bij wakeboarden krijg je een instructie en daarna is het oefenen. Zodra je door hebt hoe het wakeboarden werkt, zul je al snel een rondje kunnen maken. In tegenstelling tot waterskiën speelt er zich veel in de lucht af bij het wakeboarden. Door het wendbare board kan een wakeboarder na enige tijd spectaculaire sprongen maken.

Op je knieën

Kneeboarden is een discipline die minder bekend is dan waterskiën, maar ongetwijfeld net zo leuk. Kneeboarden is nóg laagdrempeliger dan waterskiën en geeft een geweldige kick! Omdat je, zoals de naam het al zegt, op je knieën zit, ligt het zwaartepunt lager en heb je meer balans op het water. Hierdoor kun je trucjes uitvoeren, omdat je minder snel je evenwicht zult verliezen. Zoals bij alle watersporten moet je goed kunnen zwemmen en je in het water kunnen redden. Zo kun je zelf weer naar de kant toe zwemmen als je het handvat hebt losgelaten.

En na alle inspanning mag je welverdiend een duik nemen in de binnen- of buitenbaden van het zwembad (indien geopend)!