HANNAH, 75 pk bij 4500 omwentelingen

“Je hebt auto’s en droomauto’s. En dromen lopen nogal eens uiteen. Waar de een warm wordt van een Ferrari, watertandt een ander van een Peugeotje. Mijn droomauto is een Volvo Amazon.

Ik heb er al enkele gehad. Nooit echt in mooie staat, maar je kon er mee rijden. Tot ik enkele jaren geleden op Nieuwjaarsdag ging kijken in ’t Gooi bij iemand die een Amazone te koop had. Zijn vader had hem nieuw gekocht. Het was een vierdeurs, die zie je niet veel. Ik zag de auto en dacht: ‘dat gaat hem niet worden.’ 
Tot ik ermee ging rijden. 
Ik was verkocht en de auto daarna aan mij. Met deze had ik plannen. Ondertussen zijn we vier jaar verder en ze is mooier dan ooit!
‘Ze?’. Jawel, mijn grote liefde heeft een naam: Hannah. Genoemd naar iemand uit mijn verleden, maar niet per sé om haar. Hannah staat voor de fijne vakanties in mijn jeugd met mijn ouders en mijn broer in Zweden. De herinneringen aan de dingen die we daar deden en de mensen die we daar leerden kennen en nog steeds vrienden zijn. Een van hen heette Hanna. De naam staat voor een fijn gevoel. Het gevoel dat mijn trouwe Volvo ‘Hannah’ mij ook geeft. Of ik er nu alleen in rij, met vrienden of mensen die ik naar het gemeentehuis rijd. Altijd een fijn gevoel! 

Hannah en ik zijn inmiddels in Zweden geweest. We hebben samen 4566 kilometer genoten zonder een enkel probleem. We zijn ook bij Hanna langs geweest. Een droom die uitgekomen is!”

Oscar Ellerbrak (52), Weert