Grote diversiteit aan woningen in de nieuwe woonwijk Boswaard

In de rubriek ‘Huis Vertelt’ kijken we deze keer niet binnen bij een woning of bijzonder gebouw, maar zien we de ontwikkelingen van een snel groeiende woonwijk aan de rand van Weert. Jarenlang was dit gebied langs de Diesterbaan eigendom van Defensie en in gebruik als mobilisatiecomplex. Rond het jaar 2000 staakte Defensie hier haar activiteiten en kwamen de gebouwen leeg te liggen. Het terrein van ca 100.000m2 bleef jarenlang onaangeroerd. Begin 2019 kocht de Provincie Limburg het terrein van de Nederlandse Staat. In het kader van het project ‘Ruimte voor Ruimte’ werd het gebied herontwikkeld tot een hoogwaardig woongebied dat rust, ruimte en groen moest bieden. Er zijn 43 percelen ingetekend, variërend van 1000 tot 3000 m2. In 2019 zijn de voormalige defensiegebouwen gesloopt en begin 2020 startte de verkoop van de percelen.

De wijk in aanleg kreeg de naam Boswaard, die volgens de bedenkers recht doet aan de kwaliteit van de locatie. Woorden als ‘natuur, duurzaam, bos en stijl’, hebben hier een bepaalde waarde, aldus de brochure.
De straten hebben de namen: Grenadierlaan, Dragonderlaan, Lansierlaan, Huzaarhof en Jagerhof.
Ondertussen zijn diverse villa’s / bungalows bewoond. De infrastructuur van het voormalige MOB-complex is zoveel mogelijk gehandhaafd. Op bomenkap wordt kritisch toegezien. Bijna alle kavels zijn verkocht en de bouw gaat in sneltreinvaart. In de bosrijke omgeving aan de rand van Weert vind je een grote diversiteit aan bouwstijlen en afmetingen. Een wandeling door het gebied is het meer dan waard!