Gerrie Lemmers: “Leven en werken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden”

Gerrie Lemmers, life- en businesscoach – GLM-Consultancy

De wereld mooier maken, een bijdrage leveren aan een samenleving die veerkrachtig is en waar mensen leven en werken vanuit het hart. Dat is de intrinsieke motivatie van Gerrie Lemmers (60). Zij is professioneel, betrokken, zorgzaam en liefdevol. Als life- en businesscoach stimuleert ze mensen hun eigen leven te leven. Met een flinke rugzak aan studies, werk- en levenservaring – GLM-Consultancy bestaat vijftien jaar – gelooft ze in het zelfsturend vermogen van de mens. “Het hart is de kern van alles; het startpunt voor een gelukkig leven met een vervullende carrière.” Haar kantoor is gevestigd in het bruisende Cwartier. Een positieve werkplek waar ze als creatieve geest prima kan functioneren.

Bewustwording op weg naar groei

Binnen GLM-Consultancy blijven communicatievraagstukken, veranderprocessen en organisatietrainingen dankbare opdrachten. Maar leven en werken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om deze lijn binnen haar werk te onderstrepen, schrijft Gerrie in januari 2023 een nieuwe onderneming in bij de KvK. Ze kiest daarvoor tevens een nieuwe huisstijl. “Van blauw naar goud. Van zakelijk naar de ware glans, de innerlijke waarheid. Het kloppende hart van je bedrijf en het kloppende hart van jou als mens. Mijn tweede label heeft als pay-off ‘Leven en werken vanuit je hart’. Je kunt een fantastisch bedrijf runnen, een geweldige financiële positie creëren, maar als jij als mens niet in de juiste flow zit, geen zingeving of bezieling voelt, raakt al het andere ondergeschikt. Dan krijg je slapeloze nachten.”

Werkgeluk en werkplezier

Vanuit die insteek helpt ze, in de rol van adviespartner, al jarenlang organisaties op weg met strategieën die resulteren in meer zichtbaarheid, meer klanten, duidelijke doelstellingen en een succesvol businessmodel. “Ook bij organisaties draait en begint dit bij werkgeluk en werkplezier. Plezier in het ondernemen en plezier in het werken; dat is voelbaar en merkbaar als je leeft en werkt vanuit je hart. Om bij deze kern te komen én te blijven, daag ik ondernemers en managers steeds opnieuw uit. Dit doe ik geïntegreerd in persoonlijke trajecten, MT-begeleiding en organisatiemanagement op de werkvloer. Deze hands-on mentaliteit bewijst telkens weer effectief en efficiënt te zijn voor het totale bedrijf.” ‘Je hoeft het echt niet alleen te doen’, als coach, mentor, klankbord en business-partner sta ik graag voor je klaar.”

Omdenken en bruggenbouwen 

Gerrie’s snelle en originele denkwijze, haar notie van omdenken, haar leergierigheid, betrokkenheid en creativiteit, maken haar aanpak onderscheidend. Door de praktische handvatten en sparringsessies die ze aanreikt, is ze een doeltreffende verbinder en bruggenbouwer. Daarvoor zet ze regelmatig haar groot, zorgvuldig opgebouwde netwerk in. Wederom vanuit de persoonlijke aandacht, die wordt onderbouwd met kennis uit uiteenlopende opleidingen. Opleidingen in bedrijfskunde, communicatie en organisatie net als opleidingen gericht op intuïtieve ontwikkeling; variërend van Systemisch Werk en Register Wandelcoach, Human Design, Numerologie en veel meer. Bewustwording is de eerste stap naar verandering en groei. In het stellen van doelen kijkt ze naar cijfers en de markt maar vooral naar de mens. Het is dan ook absoluut geen trucje maar echte pure en oprechte aandacht met een hoofdletter A.

De magie van het bospad

“Het wandelen is een mooie extra tool, omdat ik weet dat de natuur stress-reducerend werkt en veel mensen ervaren meer stress dan hen lief is. Ik beheers de wandeltechnieken en gesprekstechnieken en integreer deze in mijn rol als life-en businesscoach”, legt ze uit. “Terwijl we samen op pad zijn, ondersteun ik ondernemers direct en indirect aan hun bedrijf te werken én aan hun persoonlijke ontwikkeling. Dus, ik doe precies hetzelfde als op kantoor, maar dan op het magische bospad. Het biedt zoveel meerwaarde om, als allround ervaringsdeskundige, mensen individueel te coachen. Die energie-uitwisseling is fantastisch.”

Vertrouwen teruggeven

“Ik gebruik meerdere werkvormen, zowel zakelijk als menselijk. Maar geef ook inzicht in sterke punten en kwaliteiten van de mens. Dat samen maakt het tot een ‘persoonlijk paspoort’ om mee aan de slag de te gaan. Als je iemand een spiegel voorhoudt gaan ze er over nadenken. Ik houd ze vaak voor: ‘werk je ín je bedrijf of áán je bedrijf? En wil je dan ook aan jezelf werken?’ Ik kan ze het vertrouwen in zichzelf teruggegeven en ze in hun kracht zetten. Persoonlijk leiderschap, zonder zelf te lijden. Er is altijd een weg, als je zelf wil. Mijn ervaring van het overleven na de zelfdoding van mijn partner heeft me een ander mens gemaakt. Het heeft inzichten gegeven en de wetenschap dat bezit je geen geluk brengt. Met alle kennis en levenservaring kan ik dan ook veel betekenen voor de mens achter de ondernemer”, besluit Gerrie vol gedrevenheid en passie.