Fit met 20 minuten training per week… dat kan toch niet?

Zelfs mensen die niets met sporten hebben, houden trainen bij fit20 moeiteloos vol 

De zeer effectieve en efficiënte formule fit20 wint in rap tempo aan populariteit. Steeds meer mensen ondervinden de positieve effecten van de gezondheidstraining c.q. oefentherapie. Men ervaart een sterke toename in spierkracht en functionele kracht, maar ook van conditie en weerstand. Met name de botdichtheid neemt toe en ook het immuunsysteem krijgt wekelijks een boost. Het is bovendien erg goed tegen allerlei fysieke en mentale klachten, zoals onderrugklachten en stress. En dat met maar 20 minuutjes trainen per week. En zonder te zweten. De redacteur ondergaat het zelf ook. 

De formule bestaat sinds 2009 en wordt inmiddels in veel landen over de hele wereld aangeboden. Het bijzondere aan deze manier van trainen is de korte duur, het feit dat je geen omkleedgedoe hebt en er niet bij gaat zweten. Je kunt dus gewoon in normale kleding trainen en je hoeft naderhand niet te douchen. En omdat het geen groepstrainingen zijn maar individueel of in duo’s, krijgt elke deelnemer persoonlijke begeleiding. 

Begeleiden en stimuleren

“De trainingen worden gegeven in een uiterst moderne ruimte die heerlijk gekoeld is en waar zes specifieke apparaten staan opgesteld. Tijdens de training krijg je continue begeleiding van je personal trainer. Verder komt er in diezelfde tijd niemand in de studio. Het is een besloten ruimte en die privacy is erg fijn. Alle trainingen zijn op afspraak, dus je hebt een vast wekelijks ritme wat voor rust zorgt. Alle trainingsresultaten worden opgeslagen voor jouw persoonlijke voortgang. De personal trainers van fit20 Weert (Gerry, Cynthia, Suzanne en Tom) letten goed op, zodat je optimaal en veilig de oefeningen kunt doen. De training is traag, wat ervoor zorgt dat de spieren optimaal geprikkeld worden. Je merkt aan alles dat het goed is voor het complete lichaam, maar ook mentaal geeft het een zeer prettig gevoel. De oefeningen zijn intensief, maar de trainers stimuleren en motiveren je. Dat maakt veel verschil. Je moet gewoon even 20 minuten aan de bak, maar je krijgt daar veel voor terug. Week na week ervaar je de vooruitgang en het effect ervan. In het dagelijks leven gaat alles makkelijker”. De redacteur vertelt: ”Ik was in het begin ook sceptisch toen ik ervan hoorde, maar het trok wel direct mijn aandacht. Inmiddels kan ik bevestigen dat het klopt wat iedereen zegt. Maar je moet het wel zelf ervaren om het te geloven. Het is een serieuze aanrader voor iedereen.”

Wetenschappelijk onderzoek 

Eigenaar Tom licht toe: “Kortgeleden heeft het grootste onderzoek in de geschiedenis van de bewegingswetenschappen plaatsgevonden, getoetst op fit20. Dit zeer unieke onderzoek – waar online ook een white paper van te lezen is en waar ook een artikel van is verschenen in de Washington Post – heeft veel interesse gewekt in de medische sector.” Tom krijgt met regelmaat verwijzingen van huisartsen. Specialisten zijn zeer positief. Maar ook het bedrijfsleven spitst de oren: fit20 zorgt namelijk voor een flinke daling in ziekteverzuim en ziet een verbeterde arbeidsproductiviteit. Gezond voor bedrijf én werknemer. 

Fit20 zelf gratis en vrijblijvend ervaren?

Dat kan op www.fit20weert.nl. Hier kun je een kennismaking aanvragen en vervolgens neemt Tom zelf contact met je op. Een e-mailtje sturen kan ook: weert@fit20.nl

Leden vertellen:

Maril van Dooren

Ik kwam ruim vier jaar geleden met Tom en fit20 in contact toen mijn man Rob hielp de opening van fit20 te verzorgen. Tijdens deze opening had Tom allemaal bekenden uitgenodigd en hield een presentatie over de formule. Ik was meteen geïnteresseerd en ben sindsdien iedere week aan het fit20’en. Ik had vaak last van mijn onderrug en her en der ook wat andere pijntjes. Daar ben ik inmiddels al een behoorlijke tijd vanaf! Ik heb meer kracht en energie en zou het echt iedereen aanraden. Iedereen traint op zijn of haar eigen niveau en bouwt dit op. Een waanzinnig goede en effectieve manier van trainen. En het is er altijd gezellig!

Laurens & Katja Maes (Schuttershoeve)

Wij trainen alweer bijna vier jaar bij Tom. We hoorden op vakantie mensen spreken over fit20 en het trok onze aandacht. We hebben online een kennismakingstraining aangevraagd en kunnen iedereen melden dat wij naar volle tevredenheid en echt met veel plezier al jaren onze gezondheid op pijl houden bij fit20. We voelen ons soepeler, hebben meer spierkracht en energie. In combi met onze wandelingen is dit echt perfect. Wij hebben weinig tijd met ons volle schema, maar in al die jaren hebben we nog geen training overgeslagen. Het is zó makkelijk vol te houden. Het is onderdeel van onze wekelijkse agenda geworden. 

Brian Voesten

Fit20 was compleet nieuw voor mij. Ik vroeg me in het begin dan ook af of het niet ´te mooi was om waar te zijn´. Ik ben mede-eigenaar van Cwartier en Tom meldde zich bij mij of er een ruimte beschikbaar was. Hij vertelde over zijn plannen en ik vond het meteen goed klinken. Ik ben het ook direct na de opening gaan uitproberen. Dat is me erg goed bevallen. Ik had als doel mezelf fitter te voelen en ik wilde ook graag meer spierkracht. En ja… ik voel me inderdaad fitter en alle inspanningen gaan me veel gemakkelijker af. Fit20 heeft er voor gezorgd dat ik mijn levensstijl een boost heb gegeven en iedere week kom ik weer met plezier trainen! 20 minuutjes in de week is heel makkelijk vol te houden. Geen tijd of geen zin is absoluut geen excuus (meer). Dit kan iedereen. Kom gerust eens kijken in de studio hier in het oude gemeentehuis.