Feestelijke 10e editie Cultureel Lint

Elk jaar wordt het culturele seizoen in Weert geopend met het Cultureel Lint, dé uitmarkt van Weert en omgeving.

Koopzondag 19 september a.s. staat de 10e editie van Cultureel Lint, dé Weerter uitmarkt, op de kalender. Tijdens Cultureel Lint laten professionele en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen het publiek genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen en presentaties op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer. Het evenement wordt georganiseerd door de drie professionele culturele instellingen van Weert, Munttheater, RICK en Muziekcentrum De Bosuil, gebundeld onder de naam Stichting Cultureel Lint.

Cultuur leeft meer dan ooit

Cultureel Lint biedt met een attractief en gevarieerd programma het perfecte podium voor eenieder die zich met culturele uitvoering bezighoudt. De opening van het culturele seizoen biedt bezoekers steevast een gevarieerd aanbod, waarbij amateur en professionele cultuuraanbieders elkaar aanvullen en er verrassende crossovers ontstaan. Aan het aantal aanmeldingen te zien, leeft lokale cultuur meer dan ooit. Met terug van weggeweest de vele koren die Weert rijk is. Het vervolg van het dansproject dat Dominique Vleeshouwers en danser Redo Ait Chitt (bekend van zijn optreden tijdens het Songfestival) vorig jaar samen met de Kerkelijke Harmonie St. Joseph en Fresh presenteerden. Nu maken zij samen hun opwachting met een dansprogramma in combinatie met Sally Dansgezelschap Maastricht en enkele Weerter dansscholen. Bij het Zuilen Kabinet vertellen graffitikunstenaars over hun werken en komen vier zuilen tot leven op je telefoon door middel van augmented reality. In het vernieuwde Stadspark wisselen stand-up comedians en een Mini-Opera elkaar af.
Onze rising star, illusionist Nigel Otermans, opent op magische wijze deze jubileumeditie. 

Een hele week cultuur voor 10 euro

Vanwege deze 10e jubileumeditie is er ook de hele week voorafgaand aan Cultureel Lint een divers aanbod van grote en kleine voorstellingen en evenementen in Weert en omgeving, die voor een toepasselijke feestelijke toegangsprijs van € 10,- zijn te bezoeken. Ook voor deze programmering kun je terecht op de website van Cultureel Lint. Zo zijn er meerdere concerten in het Munttheater met o.a. een tribute aan de Everly Brothers, door de winnaars van de RTL4 show ‘All Together Now’. Op zaterdag waan je je tussen de beeldend kunstenaars in Montmartre bij RICK. Een echte Bard speelt exclusief voor 30 personen in diverse tuinen in Nederweert en Weert een Shakespearevoorstelling, en de Percussion Friends geven zaterdagavond 18 september een concert samen met het Percussion Ensemble Weert.

Feestelijk jubileum

Ook in deze jubileumeditie ligt, in navolging van de succesvolle corona-variant in 2020, de nadruk op ruimte en spreiding van locaties ook buiten het stadscentrum. Er staat een mix van binnen- en buitenlocaties op het programma, waaronder het Stadspark, het Zuilen Kabinet, St. Raphaëlpad en het dakterras van Cwartier. Binnenlocaties als het Munttheater, Muziekcentrum De Bosuil, RICK, Paterskerk, Bethelkerk en Theater de Huiskamer openen weer hun deuren.

Corona

In navolging van de editie in 2020 zal het wederom noodzakelijk zijn zitplaatsen bij voorstellingen vooraf te reserveren. Reserveren blijft gratis, zo kan iedereen genieten van het culturele aanbod. Het volledige programma en mogelijkheid tot reserveren vind je op www.cultureellint.nl.