Eventrentall verhuist naar groter pand

‘Hoe fijn is het als alles voor je geregeld wordt?’

Sinds enkele weken nemen de feesten, partijen en evenementen weer toe. Bijna anderhalf jaar zijn deze gecanceld of doorgeschoven, maar sinds de versoepelingen heeft de sector het weer erg druk. Dat geldt ook voor Eventrentall, waar ze na anderhalf jaar de handen weer vol hebben. Een van de redenen om uit te breiden en door te groeien naar een groter pand.

Jong geleerd

Eigenaar Stefan Munnichs (30) is al zijn hele leven gek van tenten. Vroeger als kind zei hij: ‘’Later wil ik een grote tent hebben om te verhuren’’. Nu heeft hij als eigenaar van het party- en evenementenverhuurbedrijf heel veel tenten. En dat niet alleen. Eventrentall heeft bijna alles en is daarmee een van de grootste en meest complete in Limburg. Maar Stefan wil bovenal kwaliteit bieden. “In al die jaren zijn wij snel gegroeid en we hebben ondertussen een zeer groot assortiment. Wij leveren alles voor een feest, maar blijven kwaliteit het belangrijkste vinden. Dan doel ik op kwaliteit van het materiaal dat wij verhuren. Of het nu tenten zijn, kroonluchters, dansvloeren of lichtinstallaties, het is altijd schoon, compleet en in prima staat.

Stefan bij zijn meters tentframes.

Zelf kennis vergaren

Stefan volgde op jonge leeftijd de opleiding ‘Podium- en evenemententechniek’ in Heerlen, met veel aandacht voor licht- en geluidstechniek. Dit kon hij ook direct in de praktijk brengen bij zijn hobby als DJ. Al op jonge leeftijd zat het ondernemersbloed er al in en op 17-jarige leeftijd schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel. Hij ging licht- en geluidsapparatuur verhuren. Eerst kleinschalig, maar langzaamaan werd zijn gebied en assortiment groter. Hij nam Party-service Leudal over. Daarna ging het snel. De opslag in de loods bij zijn vader werd te klein en hij verhuisde naar een grotere hal. Met zijn bedrijf Eventrentall onderscheidt Stefan zich in het aanbieden van een totaalconcept. Stefan: “Hier is steeds meer vraag naar. Zowel bij particulier als bij bedrijven. Bij ons is voor alles één aanspreekpunt en wij zijn in staat om alles te regelen. Of het nu om grote tenten gaat, koelingen, toiletwagens, garderobes of alle soorten meubilair, de opdrachtgever heeft er geen omkijken meer naar. Ook verlichte dansvloeren, sfeervolle kroonluchters en zelfs een multifunctionele foodtruck zijn voorhanden. Als de stroomvoorziening bij het tuinfeest of de grote bedrijfsborrel onder druk komt te staan, brengen we zelf een geluidsarm aggregaat mee. Opbouwen, inrichten, schoonmaken en na het feestweekend breken we alles af en ruimen we op. Dát bedoelen we met totaalconcept. Omdat ons assortiment op onze site/webshop zichtbaar is, kunnen klanten vooraf al een indruk opdoen van de mogelijkheden. Om niet voor verrassingen komen te staan, ga ik vooraf zelf de locatie bekijken zodat we daarop kunnen inspelen.”

Opdrachtgevers

Eventrentall werkt voor veel opdrachtgevers. Van particulieren die een bruiloft aan huis willen houden, organisatoren van festivals tot bedrijven voor een personeelsfeest. Stefan runt zijn bedrijf inmiddels 12 jaar en heeft daardoor veel ervaring in de organisatie en afhandeling. Een van zijn trouwe partners is Ria Joosten Catering die veelvuldig de diensten en materialen van Eventrentall inhuurt. ”Dat is ook iets waar we erg trots op zijn, dat veel partners frequent gebruik van ons maken. Het zegt iets over de samenwerking en over de service. Ik verplaats mezelf ook vaak in de opdrachtgever. Of dat nu een particulier is of een eigenaar van een bedrijf en stel me dan de vraag: is dit de service die ik op mijn eigen feest ook zou willen? Want vaak is zo’n groot feest maar eenmalig en dan moeten wij zorgen dat het super geslaagd is. Daarom is het fijn dat wij de totaalleverancier zijn, zodat we alles in de hand hebben en niet van anderen afhankelijk zijn. Dat komt het feest zeer ten goede.

Groei

Stefan is een drukke ondernemer. Energiek, creatief en inventief. Veel van zijn spullen, apparatuur en meubilair zijn dusdanig opgeslagen en ingericht dat het transport zo efficiënt mogelijk kan plaats vinden. Grote kisten, trolleys, flightcases of pallets voorkomen onnodige beschadigingen en ontlasten het personeel.
Na corona is de vraag is weer snelgroeiende. Dat maakt dat Stefan moet gaan uitbreiden naar een ander en groter pand. Vanaf 1 maart 2022 vestigt hij zich in Haelen, waar ook een mooie ontvangstruimte voor klanten ingericht wordt waar het assortiment te zien is en het feest tot in de details kan worden voorbesproken. “Want een goede voorbereiding en duidelijkheid over wat een opdrachtgever wil, maakt dat het feest al grotendeels geslaagd is. We kunnen bijna alles regelen, alleen het weer hebben we niet in de hand. Maar zelfs daar zijn oplossingen voor te leveren”, sluit Stefan af.

Maar eerst nog even een weekje op vakantie. Als ondernemer in de evenementensector is het seizoen van april tot september een hele drukke periode en zit er geen vakantie aan. Ook de winter is druk. Dan met bedrijfsfeesten, -borrels en nieuwjaarsbijeenkomsten. Daarna de vastelaovundj waar Eventrentall ook veel materiaal en apparatuur voor levert en dan in maart de verbouwing van de nieuwe locatie en de verhuizing. Maar daarvoor kan de papa van twee zoontjes (3 en 1) er nog een weekje tussenuit.

06 – 50 95 86 87 • info@eventrentall.nlwww.eventrentall.nl