Eindelijk is het dan zover! De 40e editie van BOSPOP!

Twee jaar hebben we er op moeten wachten en dan is het eindelijk zover, de 40e editie van Bospop!

De geschiedenis van Bospop is bij de meeste lezers wel bekend. Het festival begon ooit als gratis buitenfestival op een schoolplein in Weert en debuteerde op zaterdag 4 juli 1981 op de festivalagenda. Destijds nog met een andere naam, namelijk het Groot Weerter Popfestival. Die naam heeft slechts kort bestaan, want al in 1983 ging het verder onder de naam Bospop. Dus welgeteld is 2022 wel degelijk het jaar dat Bospop 40 jaar is! Maar dat terzijde. Graag willen we samen met jullie vooruit kijken. Naar de invulling van de ambities van Bospop in de komende jaren. 

De afgelopen twee jaar heeft de Bospoporganisatie namelijk niet stil gezeten. Corona zette dan wel een dikke streep door twee festivalzomers, maar achter de schermen is hard gewerkt aan de verdere professionalisering van de organisatie. Afgelopen jaar werd dan ook een herstructurering voltooid met als doel een slagvaardige, toekomstbestendige vrijwilligersorganisatie te blijven.

Stichting Bospop heeft uitgesproken dat ze zich willen ontwikkelen tot een autoriteit en kartrekker voor meerdere livemuziekproducties en andere culturele evenementen in Midden-Limburg. Allemaal met  een grote maatschappelijke betrokkenheid door lokale en regionale samenwerkingsverbanden. Als stichting wil Bospop in ieder geval groeien naar meerdere binnen-, en buitenevenementen (van klein tot groot). Enkele voorbeelden daarvan zijn in elk geval Festifallz, wat in 2021 voor het eerst georganiseerd werd, als alternatief in coronatijd nadat Bospop twee jaar op rij niet was doorgegaan. Maar er kan ook gedacht worden aan het ondersteunen of samenwerken met bestaande evenementen of zelfs het volledig overnemen van bestaande evenementen. Hiervan is Raadpop een voorbeeld.

Kortom Stichting Bospop zit boordevol nieuwe plannen en ideeën en gaat daar de komende jaren verder invulling aan geven. 

KINGS OF LEON 

Op de vooravond van Bospop, op donderdag 7 juli, organiseert Mojo op het Bospop festivalterrein een concert met de wereldwijd bekende Amerikaanse band Kings of Leon. Al ruim 20 jaar doen ze mee in de absolute top van het southern rock genre met bekende nummers als Sex on Fire en Use Somebody. Inmiddels is het 7de album uitgebracht genaamd ‘When You See Yourself’ en ook dit album staat vol met pakkende gitaarriffs, indringende songteksten en uiteraard het herkenbare, rauwe stemgeluid van frontman Caleb Followill. In hun internationale tour doet Kings of Leon, samen met Stereophonics, Balthazar en Ten Times a Million, ook Weert aan, en daar zijn we trots op!

Check mojo.nl voor meer info

KINGS OF LEON

Voor nu kijken we vooruit naar 8-9-10 juli 2022. Bij onze 40e jubileumeditie staat voor ieder wat wils in de programmering met o.a. Sting, Beth Hart, Kensington, Jett Rebel Juanes, Passenger, De Dijk, Bløf, Son Mieux, Walter Trout, Paul Carrack, Level 42, Larkin Poe, Melissa Etheridge en Skunk Ananasie. 

En ook dit jaar streven we naar een complete festivalbeleving. We gaan weer de lekkerste gerechten serveren in onze foodcourts. Naast ons standaard food court hebben we namelijk maar liefst twee “special food areas” waar de meest originele foodtrucks staan! Daarbij houden we rekening met het dieet van onze gasten. Vegetarische, veganistische en lactosevrije opties zullen niet ontbreken. Aan de bierliefhebber is ook gedacht. In een sfeervol ingerichte biertuin kan iedereen genieten van een momentje van rust onder het genot van een speciaal biertje. En als de laatste klanken van de muziek op het podium zijn uitgestorven, dan is het nog goed vertoeven in de 24-uurs tent.

Dus zorg dat je erbij bent op 8,9 en 10 juli in Weert!  Mocht je nog geen kaarten hebben, kijk dan voor meer informatie op www.bospop.nl