Een plek waar iedereen welkom is met Kerst

Ben je met kerst alleen en wil je graag anderen ontmoeten?

Misschien heb je geen geld om de kerst feestelijk te vieren? Dan ben je welkom op ‘Kerstavond voor iedereen’ in Weert. We praten met enkele van de vrijwilligers die dit mogelijk maken.

Angela Geurts: ‘We vinden dat met kerst niemand alleen thuis hoort te zitten. Daarom organiseren we op kerstavond, zondag 24 december, de ‘Kerstavond voor iedereen’. Dat doen we in Weert al voor de 20e keer!”

Wat gebeurt er op die avond?

“Een groep van zo’n tien vrijwilligers verzorgt op deze avond een kerstdiner en een drankje. Dit gebeurt in de, in kerstsfeer ingerichte, foyer van het Munttheater”, vertelt Roy van der Heijden. Hij is met Ton Thijssen al enkele dagen van tevoren druk met de voorbereidingen en het koken van het diner. Ton: “We koken met verse ingrediënten zonder vlees of vis, zodat iedereen alles kan eten, vegetariër of niet. En er is een optreden van twee Weerter muzikanten.”

Eng?

Wie zich voor het eerst wil aanmelden hoeft niet bang te zijn om die avond alleen te zitten. Angela: “We zorgen ervoor dat er met iedereen bij binnenkomst een praatje wordt gemaakt. Verder zitten onze gasten aan tafels met meestal zeven anderen.”

Gratis

Frank Speet vertelt: “Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Dat wordt mogelijk gemaakt door enkele bedrijven en organisaties in en rond Weert. Om hen te bedanken vermelden we ze op onze Facebookpagina.”

Aanmelden

De ‘Kerstavond voor iedereen’ vindt plaats van 17.00 tot 21.00 uur in het Munttheater, Collegeplein 3.
Aanmelden voor deze avond is nodig omdat er een maximum aantal plaatsen beschikbaar is.
Aanmelden kan door te bellen met tel. 06 – 450 19 450 (dagelijks tussen 20.00 en 21.00 uur).
Informatie:  Facebook of e-mail.