Een kunstgebit van degelijke kwaliteit; is een Mercedes in de mond!

Soms heb je wel eens met een patiënt een discussie, Waarom een steg? Ik had bij mijn vorige prothese drukknoppen. En waarom een staalplaat in de prothese? Dat had ik ook niet.

Het is niet vreemd dat mensen niet van veranderingen houden, maar in veel gevallen gaat het juist om verbetering. En in dit geval in verbetering van kwaliteit. Maar dat heeft soms uitleg nodig.

Ik sta voor degelijke kwaliteit, uw kunstgebit moet een goed gebit zijn dat jaren meegaat. Uw gebit moet zitten als een Mercedes; degelijk, comfortabel en betrouwbaar. Niet dat ik zelf een Mercedes rijd, misschien ooit! 

Nu zult u denken, een kunstgebit wat zo degelijk is als bovenstaande vergelijking zal dan ook wel duurder zijn. En dat is het hem nou juist; nee! Een kunstgebit heeft vastgestelde prijzen door de zorgverzekeraar. Al zou ik hem duurder willen maken vanwege de hogere inkoopprijs op materialen, het gebit stijgt niet in prijs mee en ik mag het niet zomaar duurder maken. Ik kies bewust voor kwaliteit en leg dus voor een deel toe op de prijs. Ik zou kunnen kiezen voor goedkopere kunststoffen, tanden en kiezen maar dat wil ik niet want dan verliezen we in kwaliteit. Ik zou ook kunnen kiezen voor steggen die gefreesd worden in China in massaproductie, maar ik kies voor steggen van het Zwitserse Nobel Biocare, bewezen kwaliteit. En een staalplaat in de prothese? Dat doe ik omdat als je implantaten in de bovenkaak hebt, je veel kracht kunt zetten. Als ik er geen metaalplaat in doe dan breekt hij sneller en dan staat u hier een paar keer per jaar aan de balie met een kapot gebit. Ik kies bewust voor het maken van de prothese in ons eigen laboratorium, met eigen medewerkers die ontzettend kundig zijn. Het zou goedkoper kunnen door het op te sturen naar Azië, maar dan heb ik er geen zicht op. 

Als ik dan met een patiënt een gesprek heb omdat het gebit anders is dan de vorige, die ze elders hebben laten maken, leg ik dit ook uit. Een kunstgebit moet van de zorgverzekeraar minimaal 5 jaar mee gaan. Er zijn kunstgebitten die dat niet redden vanwege de kwaliteit. Ik vind het zonde. Je draagt je gebit elke dag, je moet er zoveel uren, dagen, weken en jaren plezier van hebben, dan moet je ook gaan voor kwaliteit. Ik heb een hele hoge standaard voor uw kunstgebit, en als ik dan een gesprek met een patiënt die twijfelde heb gehad, krijg ik standaard op de jaarlijkse controle te horen dat ze er ontzettend blij mee zijn. Dat willen we horen!

Wilt u nou advies over uw huidige prothese of mondsituatie? Bij mij krijgt u gratis advies. Voor iedereen moet een goed advies mogelijk zijn! Bel ons op voor een afspraak.

Joep van Engelen,
Tandprotheticus

Geopend: maandag t/m vrijdag voor reparaties en info. 
Behandelingen op afspraak (0495) 592 622, Kerkstraat 38a in Weert.
www.eengoedgebit.nl