Een hoop ellende met uw gebit? Goed advies scheelt de helft!

Wat vindt u belangrijk? Wat wilt u graag? Wat is uw probleem? Wat zijn de mogelijkheden? En niet onbelangrijk: wat zijn de kosten?

Het zijn een paar simpele vragen maar wel heel erg belangrijk. Een luisterend oor en een goed advies voorkomen veel ellende. Vaak loop je langer met een probleem dan nodig is, sommige mensen hebben al jaren last, laten hun gebit uit, denken dat er ‘niks meer te redden valt’ of verwachten dat de kosten te hoog zijn.

Als je nog eigen tanden hebt, zijn er veel mogelijkheden. We kunnen een frame maken van staal, een plaatje van kunststof of we verwijzen u door naar de implantoloog of tandarts om met kroon- en brugwerk aan de slag te gaan. De mondhygiëniste bij ons helpt ook veel patiënten met achterstallig onderhoud aan hun gebit om het behoud van de tanden te stimuleren. 

Heeft u echt slechte tanden en is het beter om deze te verwijderen dan werken we samen met de kaakchirurg of de tandarts. Ook dan is het goed om te weten wat de stappen zijn. U loopt nooit zonder gebit. Als tanden getrokken worden krijgt u een noodgebit en na een half jaar meten we een nieuw definitief gebit aan. 

Wij willen uw kaak, mondgezondheid en gebit goed in de gaten houden. Uw mondgezondheid en kaak veranderen, dus jaarlijks krijgt u van ons een oproep voor de controle. Mijn collega’s en ik kunnen veel doen maar de verantwoordelijkheid ligt ook bij de patiënt zelf. Patiënten die niet op controle komen hebben vaak ‘ineens’ een kapot gebit. Wij leggen uit waarom controle belangrijk is en dat dit ook vervelende situaties voorkomt. Want net op vakantie je gebit kapot, wil niemand.

Een belangrijk onderdeel van goed advies is ook duidelijk de kosten bespreken. Wat zijn de vergoedingen, wat betaalt u zelf en welk gedeelte wordt door uw verzekering vergoed. Iedereen in Nederland krijgt 75% van een normaal gebit vergoed. Bij implantaten ligt de vergoeding hoger én implanteren zelf wordt volledig vergoed. Geen aanvullende verzekering nodig, dit is gewoon basisverzekering.

Wilt u advies? Of merkt u dat u last heeft maar er toch al te lang mee rondloopt? Iedereen is bij ons welkom en daarom is ons advies ook gratis. U doet ermee wat u wilt, zo houden wij de drempel laag!

Joep van Engelen 
Tandprotheticus

Geopend: maandag t/m vrijdag voor reparaties en info 
Behandelingen op afspraak (0495) 592 622
www.eengoedgebit.nl

Weert, Kerkstraat 38a | Maarheeze, Smits van Oyenlaan 2a | Roermond, Zwartbroekstraat 3