EEN DAG MET … JOKE VAN DER MAST

Van eenzijdigheid en negativiteit krijgt ze de kriebels. Ze gaat graag uit van mogelijkheden: The sky is the limit! Als media-adviseur van Weert Magazine is Joke van der Mast (51) drukbezet. Maar dat vindt ze heerlijk. We mogen een dagje meevaren op haar enthousiasme.

7.15 uur
Joke staat op met een kop koffie, ontbijtje en de nieuwe social media posts van haar klanten in ondernemersland. De ontbijtkamer ziet eruit als een museum: Er prijken een prachtige René Lalique glasverzameling en een parfumflessenverzameling in verschillende vitrinekasten. Een overblijfsel uit haar carrière als handelaar in antiek glas. In de tien jaar als antiekhandelaar deed ze zaken met liefhebbers uit o.a. Australië, Japan, Rusland, China en uit vele delen van Europa. Joke: “Doordat ik met zoveel verschillende mensen zakendeed, heb ik veel mensenkennis opgedaan. Dat heeft gemaakt dat ik nu een kameleon kan zijn. Ik kan aansluiten in alle lagen van de samenleving.

8.30 uur
Ze stapt haar nieuwe kantoor binnen in Cwartier aan de Beekstraat. Sinds begin dit jaar is Weert Magazine verhuisd van de Graafschap Hornelaan naar hartje stad. Where the magic happens! Ze directeur-eindredacteur Desiré Kappert. Samen delen ze hun werkruimte.

9.00 uur
Joke checkt haar mailbox. Ze beantwoordt een mail van een groot elektrobedrijf over hun opdracht voor het maken van een minispecial over hun diensten en producten. Joke stuurt de fotograaf en het vormgeversteam aan en brieft de redacteur voor het schrijven van de bijpassende teksten.

10.30 uur
Weert Magazine verzorgt in het voorjaar de Seniorenspecial, waarin de oudere centraal staat. Joke benadert potentiële klanten om hier onderdeel van te zijn. Ze heeft een afspraak met een thuiszorgaanbieder in de regio. Joke: “Als media-adviseur bedenk ik samen met en voor de klant verkoopstrategieën en belangrijker nog: ik denk mee in het totale creatieve proces. Ik bied de klant mijn expertise in (online) marketing en communicatie. Ik zorg ervoor dat ze op een voor hun passende manier zichtbaar en vindbaar zijn. We zorgen er samen voor dat de strategieën één geheel vormen.

12.30 uur
Samen met Desiré lunchen. En voor een letterlijke frisse wind doen ze een rondje park. Tijdens de wandeling worden werkzaken besproken.

13.30 uur
Back at the office! Samen met enkele collega’s vindt het VrouwEvent-overleg plaats. Dit event gaat al voor de vierde keer plaatsvinden. Een groep vrouwen presenteert zich in een avondvullend theaterprogramma. De afgelopen edities worden geëvalueerd. Er worden nieuwe thema’s bedacht en (mogelijk) deelnemende vrouwen passeren de revue.

15.00 uur
Joke heeft een afspraak bij een autobedrijf in de buurt. De klant liet weten nog niet voldoende beeld te hebben van het eindproduct. Joke heeft daarop, samen met de vormgevers een artikelschets ontworpen. Daarin zijn alle wensen van de klant opgenomen. Joke heeft ook een offerte gemaakt en gaat daarmee naar de klant. De directeur van het autobedrijf is aangenaam verrast en gaat akkoord met het concept.

16.30 uur
Joke benadert klanten voor een nieuw project. Een luxe businessbook waarin bedrijven zich uitgebreid kunnen voorstellen. Het belooft een mooi boek te worden dat bedrijven aan relaties cadeau kunnen doen.

17.15 uur
Joke bedenkt een thema voor de volgende editie van Groeicafé, een tweemaandelijkse netwerkbijeenkomst van Weert Magazine bij Bistro De Umbelder. Joke: “Tijdens zo’n avond willen we de oppervlakkigheid voorbij en op een luchtige manier samen tot de kern komen. Ondernemers kunnen zo waardevolle kennis opdoen en met elkaar sparren over de uitdagingen die ze tegenkomen.”

18.15 uur
Joke’s werkdag zit erop. Joke maakt haar hoofd graag leeg in de sportschool of de sauna. Even helemaal niet praten en lekker afschakelen.