De zomer begint pas echt als het BOSPOP is…

Door: Nicky Fischer.

Op het moment van schrijven ligt het evenemententerrein Weert-Noord er nog maagdelijk bij. Aan de grote groene wei is niets te zien waaraan je kunt afleiden dat dit de locatie is waar in het tweede weekend van juli het festivalgeweld van Bospop weer losbarst. Achter de schermen wordt koortsachtig gewerkt om weer een geweldige nieuwe editie neer te zetten.

Drie dagen Bospop Bospop blijft groeien en vernieuwen. Dit jaar is er een derde volwaardige festivaldag toegevoegd aan ons programma. We trappen vrijdag 12 juli ijzersterk af met een scala aan artiesten die ook de jeugd zeker zal aanspreken: Richard Ashcroft, James Morrison, My Baby, Kodaline, The Charlatans, Matt Simons en Wille & the Bandits beklimmen deze eerste dag de stage. Met de melodieuze Indierock van Snow Patrol hebben we een waardige afsluiter van een eerste festivaldag en een fantastische opwarmer voor de twee dagen die volgen. Bospop, Weert, een groene festivalwei, een gezellige camping met 24-uurs tent en maar liefst drie dagen topartiesten op het podium. Betere ingrediënten om de zomer te starten zijn moeilijk voor te stellen. Wie het typische Bospopgevoel nog nooit heeft meegemaakt, kan er eigenlijk niet om heen en moet er dit jaar bij zijn. De line-up van deze 39e editie is fenomenaal en supersterk. Met namen als Snow Patrol, Sting, John Fogerty, Joe Jackson, Level 42, Daryl Hall & John Oates, James Morrison en Skunk Anansie zijn de 70s, 80s, 90s en zelfs de 00s vertegenwoordigd. Er is dus letterlijk voor ieder wat wils. \


Dat het programma aanspreekt is goed merkbaar in de voorverkoop. Die loopt als een trein! Voor de lastminute beslisser des te meer reden om niet al te lang te wachten met het bestellen van je tickets! Het zou zo maar eens te laat kunnen zijn. Festivalmarkt gratis toegankelijk Traditiegetrouw is er ook dit jaar weer een uitgebreide festivalmarkt bij Bospop. Deze is vrij toegankelijk voor iedereen, ook zonder Bospopticket. De festivalmarkt gaat op vrijdag 12 juli om 10 uur open, te vinden recht tegenover het nachtcafé / de 24-uurs tent. Natuurlijk zijn er diverse muziekstands voor de verkoop van CD’s, DVD’s en talloze popmemorabilia en popmerchandise maar ook Indiaanse hoeden, juwelen en kunstnijverheid uit Zuid-Amerika, bijzondere dames- en herenkleding, houtsnijwerk, sieraden en snuisterijen uit Nepal, India en Thailand zijn te koop. Er is ook een vintage shop met Westernlaarzen, sneakers, 60-ties overhemden en meer voor een zacht prijsje. Natuurlijk ontbreken ook de zonnebrillen en zelfs de elegante regenlaarsjes voor de dames niet. Kortom: kom Bospop beleven in het weekend van 12, 13, en 14 juli!

Snowpatrol

SNOWPATROL
Kijken we naar de historie van Snow Patrol dan start die in 1994 in het Schotse Dundee waar o.a. Gary Lightbody optreedt onder namen als Shrug en Polar Bear. In 1997 wordt de naam aangepast naar Snow Patrol. Onder de noemer Indierock timmert Snow Patrol in die tijd aan de weg. De eerste jaren is het vallen en opstaan, maar dat verandert in 2004 met het nummer ‘Run’ van het succesvolle album ‘Final Straw’. Het album wordt twee miljoen keer verkocht en krijgt de Ivor Novello Award. In 2005 benadert Bono de band om het voorprogramma van U2’s Vertigo Tour te verzorgen. April 2006 komt het vierde album ‘Eyes Open’ op de markt met het succesvolle ‘Chasing Cars’ en ‘Shut Your Eyes’. Snow Patrol wordt een graag geziene wereldband, die met regelmaat van de klok in de periode 2004 -2008 in Nederland vertoeft. In 2008 verschijnt het vijfde album ‘A Hundred Million Suns’ met de wereldhits ‘Crack The Shutters’ en ‘Take Back The City’. Ondertussen is het duidelijk dat Snow Patrol onder de categorie stadionacts valt. In het najaar van 2009 is het tijd voor ‘Up To Now’ met de eerste nummer 1 hit ‘Just Say Yes’, een song die van al het andere werk verschilt door elektronica/synthesizer invloeden. 2012 is het jaar waarin tijdelijk voor een break gekozen wordt. Een langdurige onderbreking zorgt voor de nodige nieuwe creativiteit en resulteerde dit jaar in het album ‘Wildness’.