De Weerter Water Wandeling

Op 24 maart 2024 met start bij het College

Een mooie Weerter traditie wordt voortgezet! Wie kent hem niet: de Unicefloop van voorheen! Het mooie van dit evenement is behouden, de organisatie is in een modern jasje gestoken. De kinderen van 6 basisscholen in Weert gaan (samen met hun ouders) op zondag 24 maart a.s. wandelen voor het goede doel: schoon drinkwater.

De kinderen krijgen op school gastlessen over het belang van schoon water, leren er al wandelend van alles over, laten zich sponsoren door hun familie, buren en bekenden, en strijden onder elkaar voor een mooie wisselbeker. Zij schrijven zich in via school, als hun school meedoet. 

Maar omdat het ook een mooi evenement is voor iedereen die van bewegen in de buitenlucht houdt, nodigen wij iedereen uit om zich in te schrijven en mee te komen wandelen!

Drie doelen

De Weerter Water Wandeling heeft een drieledig doel:

  • Kinderen laten genieten van bewegen in de mooie natuur (en weghalen achter hun schermpje);
  • Kinderen het belang van schoon (drink)water laten ondervinden door middel van gastlessen op scholen en informatie tijdens de wandeling;
  • Geld inzamelen bestemd voor de bouw van watertappunten en een speelplaats in een Zuid-Afrikaanse sloppenwijk.

De organisatie is geheel in handen van vrijwilligers en Rotary International verdubbelt elke opgehaalde euro die voor dit goede doel wordt ingezameld.

Rotary

De organisatie wordt verzorgd door Rotary Weert. Rotary is een internationale organisatie die zich inzet om het welzijn van mensen overal in de wereld te verbeteren. Rotary biedt diensten aan anderen, bevordert integriteit en begrip voor elkaar in de wereld. Dit doen zij door het opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingprojecten en door het ter beschikking stellen van hun (vak)kennis. Meer weten bezoek www.rotary.nl/weert