De eerste 100 dagen

Inmiddels zijn de eerste 100 dagen als burgemeester van Weert ruim gepasseerd. Wat vliegt de tijd! In die 100 dagen heb ik veel van deze mooie gemeente en haar inwoners mogen zien. Ik neem u in deze column graag even mee.

De afgelopen periode heb ik verschillende Weerter evenementen mogen bezoeken. Van de Simac Ladies Tour tot de avond4daagse in Altweerterheide en de landelijke opening van de Open Monumentendag. En natuurlijk de Weerter kermis. Wat een enorm werk wordt er verricht door ambtenaren, vrijwilligers, organisaties en ondernemers om Weert op de kaart te zetten. Daar mogen we allemaal enorm trots op zijn!

Wat me echt is opgevallen, is het rijke verenigingsleven in Weert. Ondanks dat het in deze periode door corona allemaal wat in bedwang wordt gehouden, zie ik dat het verenigingsleven hier een markante plek inneemt en langzamerhand weer tot bloei komt. Je merkt dat de samenleving, die Weert heet, die behoefte nu sterk kent. Ik zie dat ook bij de Weerter horeca. Ik heb verschillende horecaondernemers bezocht en ondanks alle tegenslagen ben ik alleen maar ondernemers tegengekomen die niet bij de pakken neer willen blijven zitten, maar vooral vooruit willen.

Iedere keer verheug ik me als we weer jarige bruidsparen mogen bezoeken. Vooral hun verhalen over vroeger en het heden laten mij zien hoe trots de Weerternaren op Weert zijn. En wat mij betreft mogen we dat als Weerter gemeenschap nog veel meer uitdragen.

In mijn vorige column zei ik dat ik u op de hoogte zou houden van de vorderingen op de Weerter woningmarkt… Ik blijf zoeken, maar ook dat komt hopelijk snel tot een einde.

Raymond Vlecken
burgemeester Weert

Elke maand in Weert Magazine afwisselend de column van de burgemeesters van
Weert en Nederweert.