De Chinese Box Club: vertrouwde afhaalchinees in nieuw jasje.

De naam doet in eerste instantie misschien denken aan een sportschool maar niets is minder waar: de Chinese Box Club (op z’n Engels uitgesproken) is een nieuwe en eigentijdse afhaalchinees waar ter plekke of online eten besteld kan worden. Het idee komt van Lide en Aihua Chung, de eigenaren van restaurant Azië in Weert. De Chinese Box Club biedt snel en gemakkelijk een gevarieerde en volwaardige maaltijd. Met dit nieuwe concept spelen Lide en Aihua in op de nieuwste trends in de wereld van afhaalmaaltijden.

Aziatische keuken
Enkele maanden geleden opende de Chinese Box Club haar deuren in winkelcentrum Moesel aan het Oranjeplein in Weert. Gratis voor de deur parkeren is natuurlijk altijd gemakkelijk om je maaltijd snel op te halen. Bij binnenkomst vallen de houten wanden met afhaalluikjes direct op maar zeker ook de vloerbedekking maar daarop de ‘box-ringen’. Lide en Aihua Chung bedachten een nieuw soort van afhaalchinees die gebruik maakt van hedendaagse technologie. Lide: “Mensen zijn steeds meer online en willen ook online hun eten bestellen. Vooral de jongere generatie wil snel en gemakkelijk geholpen worden. Bij de Chinese Box Club kun je online je bestelling voor die dag doorgeven. Je kunt zelfs het tijdstip aangeven wanneer je het komt ophalen. Of je kiest hier in de zaak op het scherm wat je wilt eten. De kaart biedt een variëteit aan smaken uit de Aziatische keuken; natuurlijk de vertrouwde Babi Pangang en Dchingis Khem maar ook Thaise groene curry en Japans Rundvlees Teriyaki.”

Opening Chinese Box Club Weert
Welkom bij de Chinese Box Club
Chinese noodles met garnalen
Chinese noodles met garnalen

Open je eigen luikje
Als je op het scherm in de zaak je keuze hebt gemaakt en hebt betaald, rolt er een papiertje met je nummer uit de automaat. Zodra je bestelling klaar is, verschijnt dit nummer in rode cijfers op de wand boven een van de vijf afhaalluikjes. En dan komt het leukste; je kunt zelf het luik openen en je bestelling meenemen. Lide legt uit waarom hiervoor is gekozen: “Het afhaalluik staat symbool voor de afhaalchinees zoals we die allemaal kennen. Dat luikje wilden we graag behouden maar dan meer van deze tijd maken. Interactief dus. Nu kunnen onze klanten zelf het luikje openen. We merken dat mensen dat heel leuk vinden om te doen, niet alleen kinderen maar ook volwassenen.” Voor diegenen die online besteld hebben of hulp nodig hebben bij het maken van hun keuze, staat er altijd een medewerker achter de balie om je van dienst te zijn!

Meer variatie
De basis ingrediënten komen van restaurant Azië. De Chinese Box Club is voorzien van een spiksplinternieuwe keuken en ter plekke wordt elk gerecht vers klaargemaakt. Lide: “We werken met verse en gevarieerde ingrediënten. Daarmee onderscheiden de Chinese maaltijden zich van andere afhaalmaaltijden zoals een pizza of een frietje. Met verse groenten en diverse soorten vlees en kip bieden we volwaardige maaltijden met veel variatie en verschillende smaken.”

Het nieuwe digitale afhaalluik staat symbool voor de 'afhaalchinees'
Online of op locatie je maaltijd bestellen

Geserveerd in een ‘box’
De maaltijden van de Chinese Box Club zijn verpakt in praktische, kartonnen dozen. Lide Chung: “We wilden wat anders en hebben gekozen voor deze dozen omdat het minder rommelig is dan de standaard bakjes met het vele papier eromheen. Je kan de deksel ook gebruiken om je bakjes met eten gemakkelijk en netjes op tafel te zetten. Er zijn verschillende soorten dozen (boxen) zoals de family-box, de single-box, de ‘ramen’-soep-box en de snack-box.” In de dozen zijn teksten te lezen als ‘food with a punch’ en ‘knock yourself out’. Bij het verlaten van het pand staat boven de deur: ‘Bye Champ’ (tot ziens kampioen). Allemaal knipoogjes naar het sportieve thema ‘boxen’ waarvoor is gekozen om met humor de vertrouwde afhaalchinees meer van deze tijd te maken. De Chinese Box Club is een verrassend nieuwe ontwikkeling op het gebied van afhaalmaaltijden. Smakelijk eten!

De Chinese Box Club: food met een 'punch'

De Chinese Box Club

Oranjeplein 241, Weert

www.chineseboxclub.nl