CortoClinics biedt ‘de nieuwe zorg’ bij heup- en knieartrose

Zorg waarin je volwaardig partner bent en samen met de arts beslist over je behandeling. Efficiënte zorg, gebaseerd op jarenlange expertise en specialisatie, met extra aandacht voor welbevinden en comfort. Dat is het antwoord dat CortoClinics geeft op de huidige uitdagingen in de zorg. Persoonlijk, mét een beetje luxe, en beschikbaar voor iedereen. En bovendien om de hoek: gewoon in Nederweert

V.l.n.r: Nanne Kort, Frank Jonkers en Paul van Rensch.
foto: Paul Rous

Nanne Kort, orthopedisch chirurg en oprichter van CortoClinics: “Het huidige zorgstelsel kent veel uitdagingen: door vergrijzing hebben meer mensen zorg nodig en tegelijkertijd hebben we te maken met personeelstekorten en groeiende wachtlijsten. Efficiëntere zorg is dus nodig. Maar efficiëntere zorg kan geen lopende-bandwerk betekenen. ‘Je op je gemak voelen’ speelt een grote rol bij de genezing, en dat is met standaardoplossingen vrijwel onmogelijk te bereiken. Daarnaast is ieder mens de expert van zijn eigen lichaam. Daar moet je gebruik van maken. Dat betekent dus: samen beslissen, een persoonlijke aanpak en maatwerk.”

Maatwerk

Dat maatwerk bereiken de orthopeden van CortoClinics door ruim de tijd te nemen voor hun cliënten en daarnaast gebruik te maken van de nieuwste technologieën.

Paul van Rensch, orthopedisch chirurg: “Het begint al bij het eerste bezoek. We vragen de cliënt waar zijn heup- of knieartrose hem het meeste in beperkt, en wat hij wil bereiken. Na lichamelijk onderzoek zetten we dan alle opties op een rijtje. Soms betekent dat een prothese plaatsen. Maar we komen ook geregeld tot de conclusie dat afwachten voor nu de beste keuze is. Ik voel me heel prettig bij deze aanpak: je leert de cliënt écht kennen. Hij staat aan het roer en is een mens, geen ‘casus’.”

Frank Jonkers, orthopedisch chirurg, haakt in: “En kiezen we voor een heup- of knieprothese, dan staat de nieuwste technologie ons ter beschikking om alweer maatwerk te leveren. Met behulp van CT-scans en ondersteunende robot-technologie plaatsen we de protheses zeer precies, aangepast op de anatomie van de cliënt. Het mooie is: dat is niet alleen medisch gezien gunstig. Het betekent ook dat we in kortere tijd méér mensen kunnen helpen. De voorbereiding van de operatie is zo uitgebreid dat we nog maar zelden te maken hebben met uitloop of uitval. En dat werkt: onze wachtlijsten zijn kort.”

Een beetje luxe

Als je de kliniek in Nederweert binnenkomt heb je nauwelijks het idee dat je je in een medische instelling bevindt. “Héél goed”, lacht Frank, “wie voelt zich nu op zijn gemak in een wachtkamer?”. Dat bijna huiselijke gevoel wordt ook tijdens een opname nagestreefd. Mascha Kort, hoofd hospitality, beaamt dat: “We zorgen ervoor dat onze cliënten zich zo goed mogelijk thuis voelen. Waar we kunnen zorgen we voor extra comfort. Er zijn twee verpleegkundigen aanwezig voor zeven à acht patiënten, en daarnaast zorgt onze hospitality-medewerker voor ‘de inwendige cliënt’. Onze maaltijden komen van een traiteur en het ontbijt zou niet misstaan in een luxe hotel.” Lachend: “We krijgen wel eens de vraag of cliënten niet een nachtje kunnen bijboeken.”

Voor iedereen

Prijst CortoClinics zichzelf zo niet de markt uit? Dit klinkt als zorg voor ‘The happy few’. “Nee!”, reageert Nanne fel. “We zien dit als de standaard voor de toekomst, onze zorg is dus ook voor iedereen beschikbaar. Financiën mogen geen belemmering zijn. Als een verzekeraar de behandeling maar deels vergoedt, nemen wij het verschil voor onze rekening. Deze zorg is écht voor iedereen bedoeld.”

Voor meer informatie of een afspraak: bezoek de website of bel 0495-749443.

CortoClinics on tour
De orthopeden van CortoClinics geven regelmatig gratis voorlichting over heup- en knieartrose en de behandeling ervan. Op de agenda: 30 mei Nederweert in Gemeenschapshuis De Pinnenhof. Aanmelden via Cortoclinics.com/voorlichting