BuitenGewoonKLEURRIJK

Door: Francis Bruekers.

Bloematelier Huygen in Weert: florale creativiteit

Bloematelier Huygen is van oudsher bekend van de artistieke bloemwerken en boeketten met bijzondere bloemen. De etalage verklapt de florale creativiteit. “Een mooie etalage laat zien wat je in huis hebt.” Daniëlle Sniekers houdt erg van tekenen en schilderen en overwoog hier haar werk van te maken. Tijdens haar weekendbaantje bij een bloemist ontstond echter de liefde voor het bloemenvak. “In het bloematelier kon ik mijn artisticiteit benutten.” De klantenkring waardeert de telkens verrassende combinaties, aparte bloemen en bijpassend decoratiemateriaal. Dit leidde al meermaals tot mooie opdrachten, zoals bloemwerk bij huwelijken op locatie. Daniëlle: “We maken van elke opdracht iets moois. Een passend rouwwerk, een bijzonder trouwboeket of een gezellige bos bloemen. Kom gerust de sfeer opsnuiven in onze winkel en geniet van ons aanbod. Ook voor die ene mooie bloem speciaal voor iemand in het bijzonder.”

Daniëlle met enkele teamleden…

Moederdag

Daniëlle Sniekers (38) van Bloematelier Huygen koestert mooie herinneringen aan Moederdag in haar kinderjaren. “Ik weet nog dat ik heel erg zenuwachtig was om het gedichtje op te zeggen. Ik mocht een knutselwerkje geven én ik mocht met pap een bloemetje uitzoeken voor mam.” Die fijne herinnering gunt zij ieder kind én vader. Daniëlle: “Ik vind het geweldig om te zien hoe kinderen ijverig en met zorg een bloemetje uitkiezen voor hun mama’s.” Voor Moederdag heeft Daniëlle daarom extra veel bloemen in de winkel staan, in allerlei kleuren en variaties. Geschikt voor prachtige (pluk)boeketten.

Samen bloemen uitkiezen voor mamma…

Tips om extra lang van uw bloemen te genieten
“Verzorg de bloemen met liefde”. Dat is de belangrijkste tip van Daniëlle.
Andere tips zijn:
–      Gebruik altijd een schone vaas. Achtergebleven bacteriën in de vaas
verkorten de levensduur van de bloemen.
–      Snijd de stelen schuin af met een scherp mes of bloemensnijder, niet
met een snoeischaar want dan ‘knijp’ je de steel dicht.
–      Gebruik niet te koud water in de vaas.
–      Zorg ervoor dat er geen blad in het water komt, maar alleen de
bloemsteel. Blad vervuilt het water in de vaas.
– Vul regelmatig water bij.
–      Los het bijgeleverde snijbloemenvoedsel op in lauw water en voeg het
aan toe aan het water in de vaas.
–      Zet bloemen niet in de buurt van een open haard, kachel of
(vloer)verwarming. Ook niet in de zon, op de tocht of in de buurt van
rijpend fruit.

Ons team
Zoals iedereen een eigen handtekening heeft, zo heeft ook bijna iedere medewerker van Bloematelier Huygen een eigen stijl. Daniëlles stijl is verfijnd, natuurlijk en kleurrijk. Zij houdt erg van het maken van ambachtelijk bloemwerk. “In onze branche zie je veel boeketten, maar steeds minder bloemwerk. Ik vind dat jammer. Een bloemwerk brengt diversiteit. Bovendien kunnen verse bloemen vervangen worden, waardoor het stuk lang houdbaar is.”

Bloematelier Huygen heeft veel vaste klanten, hotels en bedrijven. Bij hun bestellingen vragen zij vaak of iemand specifiek de stukken wil maken. Sommige bloembindsters werken groter en grover en gebruiken daarvoor andere bloemen dan degenen die bij voorkeur kleiner en compacter werken. Zo combineert het team bestaande uit zeven dames hun vaardigheden en voorkeuren en ‘bindt’ deze tot een totaalaanbod voor bloemwerk en boeketten. Wat henzelf bindt is de liefde voor bloemen, overduidelijk terug te vinden in de sfeer van de winkel.

Daniëlle Sniekers

Bloementrends
Kleur en plukboeketten zijn de trend. Daniëlle: “Oranje met roze. Prachtige blauwe en groenige bloemen. Heel mooi voor bijvoorbeeld een plukboeket. Dat is een losse mengeling van allerlei verschillende bloemen, waardoor iedere bloem tot z’n recht komt. Plukboeketten zijn bij uitstek boeketten die in ieder interieur passen. Het is altijd anders en daardoor altijd perfect. De opbouw van zo’n boeket is afhankelijk van seizoensbloemen. Zo blijft de samenstelling een mooie verrassing.”

Bloematelier Huygen, Maaspoort 17 Weert. Tel.: 0495-524485. www.bloematelierhuygen.nl

Bezorgservice

Bloem- en plantadvies, ook bij u thuis of op de zaak

Bloemenabonnement