Bouwmans Assurantiën al 50 jaar een vertrouwd adres voor uw verzekeringen en hypotheek

Het is 1971 als Wiel Bouwmans zijn eerste stappen als zelfstandig verzekeringsadviseur zet. In die tijd is Frans Breekpot burgemeester van Weert, rijdt het autoverkeer nog gewoon door de straten van de binnenstad, is de Muntpassage net in gebruik genomen en voetbalt de lokale voetbaltrots van Weert, Wilhelmina’08, nog gewoon in de hoogste regionen van het amateurvoetbal.

Kaartenbak

Voor Wiel en zijn vakbroeders is de kaartenbak nog de basis voor alle informatie, de computer is een verandering voor in de toekomst en het bromfietsplaatje voor de bromfietsverzekering wordt nog netjes aan de keukentafel bij de klant afgeleverd waar de premie ook meteen contant wordt geïncasseerd. Vijftig jaar geleden, een andere tijd dus. Weert en de wereld zijn inmiddels veranderd.

Mark en Vivian in het huidige kantoor.

Vraagbaak en vertrouwenspersoon

In de jaren die volgen is Wiel de vraagbaak en vertrouwenspersoon als het gaat om het advies over verzekeringen en hypotheken. Samen met zijn vrouw Toos, die op kantoor de administratieve ondersteuning verzorgt, bedient hij zijn klanten. Daarbij is de keuze al gemaakt dat er niet wordt gestreefd naar een zo groot mogelijk klantenbestand. Betrokkenheid bij hun klanten is een van de pijlers waarop de werkwijze die ze kiezen, is gebouwd. Belangrijk daarbij is dat je de klant kent en dat diezelfde klant ook merkt dat die betrokkenheid en persoonlijke aandacht er is. Bij een advies hoort een gezicht en daarbij is het uitgangspunt een langdurige relatie.

Uitbreiding

Die werkwijze verandert niet als zoon Mark, en iets later zijn vrouw Vivian, begin jaren negentig aan de slag gaan bij Bouwmans Assurantiën. Toos neemt op dat moment afscheid. Het kantoor is, enige tijd daarvoor al, verhuisd van de Minderbroederslaan naar de Middelstestraat op Leuken. In het jaar 2000 neemt Wiel afscheid van het kantoor. In de jaren die volgen breidt het team zich uit met Bianca Smeets en Chantal van der Weerden. Zo ontstaat een klein, vakkundig en enthousiast team dat, in dezelfde samenstelling, Bouwmans Assurantiën al meer dan 10 jaar haar gezicht geeft.

Verzekeringen voor particulieren en bedrijven

Vanaf het begin is het duidelijk waar Bouwmans Assurantiën voor staat. Zowel particulieren, midden- en kleinbedrijf en ondernemers kunnen rekenen op een advies op het gebied van verzekeringen in de breedste zin van het woord. Dat wil zeggen zowel schade- als levens- verzekeringen, maar ook zorg- en inkomensverzekeringen. Dat varieert dus van het verzekeren van iemands inboedel en huis tot een verzekering bij arbeidsongeschiktheid voor de ondernemer of het verzekeren van het risico van een cyberaanval voor een bedrijf. Zo’n adviestraject start met het inventariseren van de risico’s, waarna in overleg met de klant wordt gekeken welke van die risico’s zelf kunnen worden gedragen en voor welke risico’s afdekken met een verzekering wenselijk is. Uiteindelijk ligt de keuze voor wel of niet verzekeren altijd bij de klant, maar die beslissing wordt wel behapbaar gemaakt door een gedegen advies van Bouwmans Assurantiën.

Hypotheken

In 2007 wordt het kantoor van Pierre Linssen overgenomen. Pierre is een specialist op het gebied van hypotheken. Nadat hij tussentijds de ’andere kant van de hypotheekwereld’ verkent als auditor en consultant bij o.a. de Rabobank, Triodos bank, Centraal Beheer Achmea en Univé, keert Pierre in 2016 terug op het vertrouwde nest. Naast zijn kennis zorgt het stuk extra ervaring ervoor dat hij ook het acceptatietraject bij banken en verzekeraars kent als zijn binnenzak. Met Pierre als adviseur is Bouwmans Assurantiën ook het vertrouwde adres voor een goed hypotheekadvies.

Midden in de Weerter samenleving

Wiel en Mark Bouwmans hebben een sterke band met hun geboortestad Weert. Dat beperkt zich niet alleen tot inwoner zijn. Zowel Wiel als Mark waren in het verleden o.a. actief voor v.v. de Rogstaekers. Mark schrijft dialect (vastelaovendj) liedjes en is betrokken bij de Stichting Wieërt Amezieërtj die in 2018 o.a. de organisatie van de bekende musical over graaf Philips van Horne voor zijn rekening nam. Het actief deel uitmaken van de Weerter samenleving is vanzelfsprekend en voor Bouwmans Assurantiën geldt eigenlijk hetzelfde.

Vader en zoon op de Minderbroederslaan, waar het 50 jaar geleden is begonnen.

2021

Het is 2021. Op de plaats aan ‘het Verliefden- laantje’ waar Wiel ooit begon, staat nu (what’s in a name!) het appartementencomplex La Corona. Raymond Vlecken is burgemeester van onze stad, de promenades in de binnenstad verlangen naar bezoekers zonder mondkapjes, de Muntpassage heeft onlangs een fikse opknapbeurt gehad en Wilhelmina ’08 … Veel is met de tijd dus veranderd. Wat bleef is het vertrouwde, op kennis van zaken gestoelde en persoonlijk betrokken advies van Bouwmans Assurantiën. Gelukkig veranderen sommige zaken niet.