Beste mantelzorger, neemt u ook nooit de tijd voor uzelf?

Helaas zie ik het wekelijks, mantelzorgers die aan het eind van hun Latijn zijn maar toch blijven doorgaan en zichzelf steeds meer verwaarlozen.

“Haar lieve man zit in het verzorgingstehuis en ze wil er het liefst elke dag naar toe. Dat haar gebit los zit en aan het scheuren is, deert haar eigenlijk niet. En hoe lang ze het al heeft? Geen idee. Sinds haar man is gaan dementeren, is alles eigenlijk op een laag pitje komen te staan. “

“Zijn lieftallige vrouw zit aan huis gekluisterd vanwege haar zuurstofapparaat en is afhankelijk van zorg. Daardoor gaat hij alleen snel voor een boodschap de deur uit en zorgt hij dat hij meteen weer thuis is. Hij loopt al jaren zonder onderprothese. Die is ooit kapotgegaan en hij heeft geen tijd gehad voor een nieuwe. En zijn bovengebit is slecht. Hij heeft nog een paar tanden en kiezen en heeft er ook veel last van en pijn aan. Maar ach, wat maakt het uit? “

De geliefde nootjes maken plaats voor een beetje pudding, het lekkere stuk vlees wordt een gehaktbal en een appel wordt een mandarijntje. Want echt goed bijten, is lastig.

Het valt niet mee om mantelzorger te zijn. En hoe goed u het ook allemaal doet, uw partner zal u echt niet verwijten als u eens per week iets voor uzelf doet. Even de stad in, lekker een boek lezen, naar het zwembad gaan, een stuk fietsen, een afspraak bij de fysio, de kapper of de tandprotheticus.

Want waarom wel goed voor een ander zorgen maar niet voor jezelf? Wij helpen u graag, en zien het als onze dankbare taak om u blij te maken met een mooi gebit. Goed voor het zelfvertrouwen, goed voor de mond en uiteindelijk voor uw hele gestel. Want klachten als kapotte mondhoeken, last van de maag, darmen en hoofdpijn, komen vaak voort uit een slechte pasvorm en het niet goed kunnen kauwen door een oud en versleten gebit te dragen.

Vooraf krijgt u ook altijd te horen wat een nieuwe prothese kost.
U krijgt bij een volledige prothese boven en/of onder altijd 75% vanuit de basisverzekering vergoed, hier hoeft u dus NIET aanvullend voor verzekerd te zijn. U betaalt een eigen bijdrage van 25% en dat komt neer op ongeveer € 290,- voor een volledige prothese boven en onder. Heeft u implantaten of alleen een onder- of bovengebit dan maken we een offerte op maat.

Bij mij krijgt u altijd gratis advies
Maak een afspraak. Die duurt een half uur en ik luister naar uw probleem en reik een advies aan. Wat u daarmee doet, is aan u. Als u besluit nog even te wachten is dat ook goed. Maar weet dat wij er zijn voor u!

Joep van Engelen, tandprotheticus
Geopend maandag t/m/ vrijdag voor reparaties en informatie.
Behandelingen op afspraak (0495) 592 622.
Kerkstraat 38a, Weert
www.eengoedgebit.nl

Joep van Engelen, tandtechnicus
Joep van Engelen, tandprothetiek Van Engelen