Antje de Musical in beeld

De dame die begin vorige eeuw Weert op de kaart zette met  het ‘Wieërter vlaetje’ stond de afgelopen periode nadrukkelijk in het middelpunt van de belangstelling. Het verhaal van Antje Hendrix, beter bekend als ‘Antje van de Stasie’, was voor de Stichting Wieërt Amezieërtj de inspiratie voor de productie van een nieuwe musical.

Het vaste creatieve team dat de stichting voor dit soort producties uitnodigt, vermengde het verhaal van Antje met een eigentijdse versie van haar in de persoon van Femke. Kort gezegd was daarmee ‘Antje de Musical’ geboren.

Dertig bestaande (pop) muziekstukken werden voorzien van nieuwe muzikale arrangementen en in het verhaal passende dialectteksten. Het geheel natuurlijk in het treffende decor van het Weerter station. Het karakteristieke en historische gebouw werd in eigentijdse spotlights en bewegende beelden gezet (videomapping). 

Zo kreeg het het publiek  op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 mei een tweeënhalf uur durend smakelijk en vermakelijk spektakelstuk voorgeschoteld. Met in de hoofdrollen Linda Smeets als Antje en Esther Snijders als Femke. Met daarnaast nog een twintigtal andere zangers/acteurs en ruim 150 figuranten, was het wel overduidelijk dat de stad Weert en de regio rijk is aan prachtig zang- en acteertalent! 

Wat blijft zijn geweldige herinneringen en een foto-selectie van schitterende momenten van drie avonden ‘Antje de Musical’.

Foto’s Johan Horst

Dânke namens Antje

Een productie met de omvang, techniek, organisatie en locatiekeuze zoals van deze musical is niet mogelijk zonder financiële bijdragen van welwillende fondsen, stichtingen, overheden en sponsoren. Het bestuur van Wieërt Amezieërtj is hen daarom veel dank verschuldigd.