Altijd al je eigen restaurant willen beginnen?

Horecalocaties te huur – instapgereed

Er zijn veel mensen die een droom hebben om ooit een eigen restaurant te beginnen. Ze lopen vaak aan tegen de obstakels die genomen moeten worden bij het realiseren van die droom. Denk aan het vinden van een goede locatie, het aanschaffen van inventaris, hoe een functionele keuken inrichten en vooral… de financiering. In Weert zijn er nu meerdere mogelijkheden waar alles al geregeld is. Mooie restaurants op mooie locaties. Instapgereed.

Pieter Klinkers en zijn dochter Marjolijn zijn al jaren actief in vastgoed. Het bedrijf LM Vastgoed heeft momenteel horecapanden in Weert in de verhuur. In de Beekstraat, waar voorheen de Liefhebber gevestigd was, op de Korenmarkt het pand van Sabrosa, voorheen Da Simone. Beide locaties zijn per direct te huur. 

Pieter en Marjolijn zijn zich bewust van de moeilijke tijd waarin ondernemers verkeren. Ze willen daarom zeer gericht meedenken met een aanstaande horecaondernemer.  Om te  beginnen zijn beide restaurants volledig ingericht, compleet voorzien van inventaris, moderne keukens, apparatuur en servies.  Op deze locaties is horeca-exploitatie toegestaan na persoonlijke aanvraag bij de gemeente. Het belangrijkste is dat LM bereid is het geheel te financieren voor de ondernemer. Dat betekent niet naar een bank om daar een langdurig (en vaak kansloos) traject te doorlopen. LM is in gesprek met energiebedrijven over de tarieven voor gas en stroom. Zo kunnen ze met de nieuwe uitbaters meedenken, wanneer de energieprijzen te zeer stijgen, ze samen met de exploitant naar een oplossing kunnen zoeken.  

Pieter Klinkers: “Wat ook belangrijk is dat  we flexibel zijn met huurcontracten. Je hoeft je niet meteen voor jaren vast te leggen. Dit alles om de startende ondernemer(s) een goede start te laten maken. Wij zijn er namelijk beiden bij gebaat als de zaken weer worden geëxploiteerd en het een succes wordt.

Bij potentiële ondernemers denken wij aan koppels die het samen gaan runnen, aan koks, maar ook bijvoorbeeld starters die eerst in een restaurant een opleiding volgen en daarna het bedrijf overnemen. Horeca is een vak apart. Je doet dit met je hele ziel en zaligheid en meestal met je partner of een goede compagnon. Het is hard werken maar erg dankbaar. Mijn vader had ook een bedrijf dat actief was in de horeca. In die hoedanigheid heb ik veel ondernemers mogen begeleiden. Het zijn mensen met passie die het vak in hun DNA hebben zitten. En in goede restaurants is een mooie boterham te verdienen. Dat gun ik deze starters en daarom willen wij ze bijstaan.”

De Beekstraat kan de restaurantstraat van Weert worden. Het is goed als horecazaken geconcentreerd bij elkaar liggen. Dat versterkt elkaar. Ondanks de recessie blijkt dat mensen nog steeds graag én frequent uit gaan eten. Ook de jeugd weet de eetgelegenheden steeds vaker te vinden. Een horecagelegenheid moet goede producten leveren, vriendelijkheid uitstralen, sfeervol zijn en de gasten centraal stellen. LM wil toekomstige horecaondernemers daarbij op veel fronten ondersteunen om hun droom te realiseren en er een succes van te maken.