Adviseur Marc op ’t Roodt regelt de hypotheek vaak binnen een week

“Het telefoontje dat de hypotheek rond is, is het mooiste wat er is”

De maand januari is voor ondernemers in de financiële wereld een drukke maand. Zo ook voor Marc op ’t Roodt, hypotheek-adviseur van Financieel Fit. In de eerste maand van het jaar zijn er veel zaken die veranderen, zoals voorwaarden, tarieven, aftrekposten of belastingmaatregelen. Veranderingen die allemaal invloed kunnen hebben op hypotheken, aankoop van woningen en verzekeringen. Specialisten als Marc op ’t Roodt moeten hun klanten actueel en vakkundig voorlichten en dat vergt alertheid en voortdurende bijscholing. Boeiende materie voor Marc, die zich in Weert als een vis in het water voelt in zijn vakgebied. Een ondernemer die echt plezier heeft in zijn werk.

Marc is ondertussen al vier jaar zelfstandig ondernemer, nadat hij ruim elf jaar werkzaam was als adviseur bij de ING. “Een heel goede stap”,  vertelt Marc (41). Hij is vanaf het begin gevestigd is in Cwartier. In zijn sfeervolle kantoor op de derde etage gaat hij in op zijn werk. “Ik haal erg veel voldoening uit het contact met mijn klanten, het vakkundig en vooral snel regelen van zaken. Het mooiste aan alles is het belletje naar de mensen als de hypotheek definitief rond is. Je voelt de opluchting en de dankbaarheid op dat moment door de telefoon. En je maakt hiermee dromen werkelijkheid! Mooi vak toch?”

Onderscheidend

“Het voordeel van mijn positie is dat ik enerzijds zelfstandig ben, maar anderzijds de voordelen én kennis van de organisatie Financieel Fit kan gebruiken”, zegt Marc. “In totaal zijn er ongeveer 70 kantoren in het land onderdeel van Financieel Fit. Voordelen van deze samenwerking is dat wij afspraken hebben met banken waardoor we soms binnen een dag al een akkoord hebben op een hypotheek-aanvraag. Hiermee is de hypotheek dus rond, binnen de drie dagen wettelijke bedenktermijn. Uiteraard als de klanten voldoen aan de voorwaarden. Hierin zijn we zeer onderscheidend.” 

Hoe verloopt zo’n traject in de praktijk? 

Marc gaat voor zijn antwoord goed zitten: “Een stel wil graag een bod uitbrengen op een gewenste woning. Het Inkomen, eventuele leningen en eigen inleg zijn op voorhand gecheckt. Voor het bod neem ik dan contact op met de verkopende makelaar en informeer naar de bezichtigingen, de onderbouwing van de vraagprijs, de mogelijkheden en meer, waardoor wij een goed onderbouwd bod kunnen voorbereiden. Ik ga dan als een soort aankoopmakelaar voor de aspirant-kopers aan de slag. Daarnaast vraag ik vooraf ook al een onafhankelijk taxateur om een realistische taxatie van de woning te maken. Hiermee kunnen we de hypotheek-aanvraag onderbouwen zodat we ook weten welk bod we uiteindelijk kunnen uitbrengen. 

Wanneer het bod akkoord is bevonden gaat de taxateur er, voordat het koopcontract is getekend al naar toe. Wij vragen de hypotheek-offerte aan  en sturen alle benodigde stukken mee. 
Als het koopcontract dan door alle partijen is getekend, is het dossier compleet en hebben wij binnen de drie dagen alles 100% akkoord! Dan komt dat belletje weer dat het rond is. Dan zijn de mensen niet alleen opgelucht en blij, maar staan ze vaak versteld dat het zo snel is gegaan!” 

“Een huis kopen is ook een van de ingrijpendste stappen in je leven en dan is het mooi om mensen daarin te mogen begeleiden. Omdat ik het afgelopen jaar zélf een nieuwe woning heb gekocht weet ik hoeveel impact zo’n stap heeft. En doordat wij die onzekere tijd echt tot maximaal een week kunnen beperken, help je de kopers daarmee echt vooruit”, rondt Marc af.