35 jaar IJssalon Florence: niet zomaar een ijsje!

Toen bleek dat bakkerszoon Marcel Janssen allergisch was voor roggemeel, stelde vader hem voor een ijssalon te beginnen. Marktonderzoek wees uit dat Nederweert daar in 1984 niet rijp voor was. Het tegendeel werd bewezen. Nederweert wist de zaak aan de Brugstraat heel goed te vinden, zeker toen Marcel in 1987 Nederlands kampioen ijsbereider werd. De zaak floreerde en werd te klein. In 2000 werd op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Een zoektocht door Nederweert volgde. Uiteindelijk gaf de vraag van de buurman de doorslag. Hij had een softijsmachine te koop. Of wilde Marcel misschien het pand van hem kopen? Het bleek de beste keuze ooit. De koop werd gesloten voor een markant pand in de kern van Nederweert, met mogelijkheid voor terras én gratis parkeren achterom.

SVH Meesterijsbereider
In 1993 behaalde Marcel de beschermde titel SVH Meesterijsbereider. Dit is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ijsbereiden. De prestigieuze titel gaf Marcel toegang tot een netwerk van ijsprofessionals, topchefs en BN’ers. “Vele deuren gaan voor je open. Daardoor kreeg ik de gelegenheid om een formidabel ijsbuffet te maken in het Binnenhof, Huis ter Duin en het Kurhaus.”

Piaggio Gelato
De verhuurbare ijskar was er al. Daar werd een kleinere variant aan toegevoegd voor kinderfeestjes, waarbij de feestvierdertjes zelf het ijs kunnen scheppen. Nu is er ook de traditionele Italiaanse Piaggio Gelato, ofwel de ijsscooter mét bediening. Hoewel er veel vraag naar is, zijn er nog data vrij waarop je ‘m kunt huren. Vul daarvoor het formulier in op de site.

 

Steff Janssen

 

Marjo Janssen en de Piaggio Gelato

Duurzaam en voedselveilig
IJssalon Florence is milieubewust. Het zoveel mogelijk vermijden van enkelvoudig bruikbaar plastic, zonnepanelen op het dak, nieuwe energiezuinige vriezers, waterbesparende spoelbakjes voor de ijsknijpers en zo min mogelijk voedselverspilling, zorgen voor een kleinere milieubelasting. Voedselinspectie.nl noemt Florence een voedselveilig bedrijf, wat betekent dat er intern dagelijks controle plaats-
vindt van producten en apparatuur. Bij de
jaarlijkse hygiënecontroles scoort het bedrijf
telkens 100% OK.

Een ijsje op de hand
Bedenk een ijssmaak en het is er, bij IJssalon Florence. Kies uit een hoorntje of een bakje voor een lekkere traktatie op de hand. Vers ijs zonder toevoeging van kunstmatige geur-, kleur-, of smaakstoffen. Met gebruikmaking van echte vanille, pure pistache, hazelnoten uit de Piemonte, vers fruit en Belgische chocolade. Het ijs is als zijn bereiders: eerlijk en oprecht.

 

Lekker zo’n ijsje op de hand!

Likkebaardend ijsgebak
Bij binnenkomst tref je een enorme vitrine met zeer verleidelijke ijssmaken. Een eindje verderop staat een evenzo grote verleiding: een vitrine met onder andere zelfgemaakte semifreddo tiramisu, ijsgebak van heerlijke parfait en een wel heel ludiek ijs-bloempotje. Smakelijke versbereide ijstaarten voor een feestje of een bijzondere gebeurtenis kun je bestellen via het online bestelformulier op de website.

Heerlijke coupes…
…in prachtige luxe glazen. Marjo (55), Marcel (56) en Steff (27) zijn als great minds who think alike. Ofwel, reuze creatief! Een nieuwe coupe wordt in drievoud bedacht, becommentarieerd en beproefd. Pas als alle drie het erover eens zijn, komt de coupe op de kaart, gepresenteerd in verrassende glazen. Vele coupes op de kaart zijn prijswinnaars. Zoals de in 2018 met goudbekroonde coupe ‘Chateau Mirtillo.’ Geserveerd in een halve wijnfles is dit een niet te versmaden en oogstrelende ijscreatie.

IJsmuntjes 
Wil je iemand een cadeautje geven, haal dan een feestelijke ijsbon, voor willekeurig welk bedrag. Of, nog leuker, haal een ijsmunt. Uniek én superhandig. Voor een
ijsmuntje krijg je een bolletje handijs, of ruil ‘m in voor een extra bolletje ijs op je coupe. Uitmuntend smullen!

Prijswinnend
Vijfmaal de gouden ijscreatie gewonnen, viermaal gecreëerd door Marjo en eenmaal met een creatie van Steff. Viermaal de gouden ijsspatel voor de prijswinnende smaak. Viermaal beste ijssalon van Nederland. Zoon Steff behaalde bij het Gelato Festival Next Generation 2019 in Rome de derde plaats met een overheerlijke ijssmaak met de tongstrelende naam ‘apricot almond pie’. De kinderjury gaf hem de eerste prijs. Dan hebben we het nog niet over de vele overige prijzen, awards en cerficaten die dit gemotiveerde team weet te behalen. Voor ijs van ijssalon Florence komen klanten van heinde en verre naar Nederweert. Logisch toch!

IJssalon Florence
Brugstraat 23
6031 EE Nederweert
Tel: 0495-626178

www.ijssalonflorence.nl