2009 – 2019 Van WTV Magazine naar Weert Magazine

Weert Magazine viert het tienjarig bestaan! Meer dan 120 uitgaves en ruim 1000 verhalen en artikelen. En nog steeds veel lezers, heel veel lezers. Weert Magazine heeft na al die jaren een belangrijke plaats in de samenleving verworven. Weert Magazine, hét magazine dat verbindt! Een korte terugblik op een boeiende periode.

In 2007 waren Willem Schrijvers en Desiré Kappert nog eigenaren van de lokale tv-zender Weert TV. Ze ontdekten dat kijkers graag naar langere interviews met diepgang en inhoud keken. Dat bracht hen op het idee van het uitbrengen van een eigen magazine. En de naam? Niet zo moeilijk. Gewoon aansluiten bij het succes van WTV. WTV Magazine was geboren. De voorbereidingen duurden ruim een jaar. Een professioneel redactieteam samenstellen, kiezen voor een goede vormgeving, een drukkerij en een verspreider zoeken en adverteerders benaderen. De doelstelling om het blad gratis te verspreiden, betekende dat reclame-inkomsten de kosten moesten dekken om continuïteit te waarborgen. Met een enthousiast redactieteam werd het blad succesvol in de markt gezet. De reacties waren positief en het blad mocht zich verheugen in een grote lezersschare. Ook adverteerders gebruikten het medium om hun klanten te informeren.

Crisis en nieuw elan

Zoals zoveel mediabedrijven beleefden Weert TV en WTV Magazine tijdens de crisis een grote terugloop in reclame-inkomsten. Ondernemers bezuinigden op reclamebudgetten en gingen minder adverteren. Moeilijke jaren voor de medewerkers van WTV en WTV Magazine.
In 2012 overlijdt mede-eigenaar Willem Schrijvers na een kort ziekbed. In 2014 komt er een einde aan de TV-zender Weert TV. Het magazine blijft bestaan en krijgt vanaf dat moment de naam ‘Weert Magazine’.
Er zijn wisselingen binnen het redactieteam. Er komt een andere fotograaf en een andere vormgever en daarmee een nieuwe lay out (zie afbeelding van oktober 2008 en oktober 2014). Ook inhoudelijk werden de nodige veranderingen doorgevoerd en nieuwe rubrieken toegevoegd. De populariteit bleef. Het format is niet veranderd, er worden mooie en informatieve verhalen gemaakt bekende en minder bekende mensen uit de regio.

Bijzonder

Naast de maandelijkse uitgaves zijn er ook diverse speciale thema-edities verschenen. In april 2011 was er de bijzondere Koninginnedag-Special omdat Koningin Beatrix haar verjaardag in Weert vierde. In maart 2014 stond ‘Rogstaekers De Legende’ centraal en de maand erna was ‘Weert600’ het thema. Er werden ook speciale verkiezingskranten gemaakt.
In januari 2016 was er de 100e uitgave toe en in juli 2016 zag een prachtige special over nieuwkomers/asielzoekers in Weert het licht.
Samen met de gemeente Weert is begin 2018 de GraafvanHorneSpecial uitgebracht. Deze is in een grote oplage verspreid waarmee ruim 250.000 mensen werden bereikt.

Veranderingen

Onlangs is het kantoor van Weert Magazine verhuisd naar de binnenstad. Een plek waar we horen, midden in de samenleving. Dicht bij het publiek en dicht bij de ondernemers. We maken nu deel uit van Cwartier (het voormalige gemeentehuis aan de Beekstraat), een bedrijvenverzamelgebouw met veel creatieve ondernemers.
Met onze vernieuwde, interactieve website komen we ook een stapje dichter bij onze lezers. U vindt daar ‘Ons nieuws’, vlogs, gesproken columns, de vraag aan de lezer: ‘Wat zou jij doen met’, veel extra foto’s en leuke achtergrondinformatie. Een site om naar hartenlust te struinen door alles wat Weert Magazine biedt. Alle vorige uitgaves van Weert Magazine zijn er te vinden. Magazine gemist? Op de website vindt u ze allemaal. Want ook buiten Weert, door het hele land en zelfs in het buitenland wordt Weert Magazine gelezen. En daar zijn we best trots op!

De komende maanden staan in het teken van verbeteringen en vernieuwingen. Wat vinden onze lezers leuk? Wat missen onze lezers? Wat kan beter? Helaas blijven we voor de bezorging afhankelijk van de discipline van de (vaak jonge) bezorgers. Dit is moeilijk waterdicht te krijgen. Met onze nieuwe abonnementenservice, kan het blad persoonlijk per post geleverd worden. Binnenkort start een lezersonderzoek waarbij iedereen zijn/haar mening duidelijk kan laten horen. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Toekomst

Ons 10-jarig bestaan is voor het team een motivatie om ook de komende jaren mooie, verrassende en onderscheidende verhalen te schrijven. En met de komst van onze nieuwe site zijn we ook tussen de edities door dichter bij de lezer en de ondernemer.  

Zo blijven we ook de komende tijd “hét magazine dat verbindt…”

Ook zij leverden de afgelopen 10 jaar een belangrijke bijdrage aan Weert Magazine

Willem Schrijvers * Karin de Barse * Jolanda van Cranenbroek * Johan van Dooren  * Rob van Dooren * Stefan Jacobs * Stefan Koopmans * Gerrie Lemmers * Alfons Lenders  * Ceciel Malherbe * Bieke van Mens *  Maryvonne van Mens * Winnie van Oorschot  * Angelique Peeters * Danielle Peeters *Maarten Peskens * Jan Strick * Tijs Strijbos * Frans van Tuel * Ruben Weekers * Miriam Windhorst * Suzanne Wolter