135 jaar Pleunis Mode 1887-2022

Stukje geschiedenis

Dit jaar is het precies 135 jaar geleden dat de overgrootmoeder van Micheline Pleunis – ‘Klokke Drieka’ – startte met een manufacturenzaak met daarbij een handel in koloniale waren en de verkoop van ‘zure haring en zoormoos’ uit het vat. Het was een echte ‘Winkel van Sinkel’. In 1932 begonnen de opa en oma van Micheline met confectie, nog steeds allemaal op de huidige plek aan de Brugstraat. In 1974 werd de zaak door Micheline’s ouders Mia en Theo met 250 m2 uitgebreid naar het oppervlak zoals het nu is. Door elke tien jaar te verbouwen en te restylen blijft de zaak eigentijds en modern. In 1994 kwam Micheline -als vierde generatie- in de zaak. Ze volgt alle moderne veranderingen op de voet en is actief op social media zoals Facebook en Instagram.

Micheline met haar ouders Mia en Theo

Wie jarig is trakteert!

Micheline en haar team gaan dit bijzondere jubileum samen met hun klanten vieren. Voor iedere klant ligt er sowieso een leuke verrassing klaar. Er is een prijzenpot van meer dan 5000 euro. Naast de waardebonnen van 135 euro die in de maand mei verloot gaan worden staan er zeven weken lang elke week andere merken in de schijnwerpers. Micheline vertelt enthousiast: “We gaan hele mooie kledingstukken verloten; de ene week een mooie jurk van Joseph Ribkoff en de andere week broeken van verschillende merken zoals Brax, Rosner, Toni of Raphaëla. Tijdens de koopzondag krijgen onze eerste dertig klanten een goed gevulde goodiebag. Houd ons in de gaten op Facebook!”

Internationale collectie

Micheline volgt de modetrends op de voet. Ze bezoekt beurzen in binnen- en buitenland. Ze weet wat ze voor haar klanten moet inkopen maar tegelijkertijd is ze altijd op zoek naar iets aparts. De collectie bestaat uit internationale merken uit verschillende landen zoals Canada, Portugal, Griekenland, Denemarken, Duitsland en natuurlijk ons eigen Nederland.

Smashed Lemon, Esqualo, Lizzy&Coco, Dolcezza, Br&dy, Taifun, Bianca, Joseph Ribkoff, Juffrouw Jansen, Betty Barclay, Donna Dura, Via Appia, Barbara Lebek, Just White, Beaumont, Brax, Raphaëla, Toni Dress, Rosner, Gollé Haug, Leo&Ugo, Batida, Kalisson, Gil Bret, Myrna by NED, Etage, Gerry Weber, FrankWalder, Sommermann, Fuchs&Schmitt

De foto is uit 1960 “Links is mijn oma, Maria Pleunis daarnaast Mia Greymans en Truus Jonkers.”

Teamwork makes the dream work

“Honderdvijfendertig jaar Pleunis Mode is natuurlijk niet alleen familie Pleunis”, benadrukt Micheline. “Waar zouden we zijn zonder het team om ons heen!” De bekende gezichten houden, net als Mia en Theo vroeger en Micheline nu, van een stukje gezelligheid. Maar bovenal zijn het allemaal kundige medewerkers die de klanten op leuke en eerlijke wijze advies geven. Micheline: “Onze mensen laten je stralen in de kleding die bij jou past. Tegelijkertijd proberen we de klanten te verrassen door eens iets anders te laten passen dan dat wat ze zelf uitgezocht zouden hebben. Dat leidt vaak tot hele blije en tevreden reacties!” Naast de medewerkers in de winkel heeft Pleunis Mode een eigen coupeuse die de kleding vakkundig vermaakt plus niet te vergeten een interieurverzorgster die ervoor zorgt dat de winkel er altijd tiptop uitziet.