Hubo helpt. Al 35 jaar!

En dat is precies waarom je er heen gaat

Door Francis Bruekers

Waar krijg je nog tafelzeil en waar vind je fleurige plakfolie om de binnenkant van keukenkastjes mee te bekleden? Waar ligt dat gewoon naast de schroefjes, de bouten en de boren? Waar vind je in één winkel tuingereedschap én trendy behangboeken? Waar kun je à la minute plankjes laten zagen voor je vogelhuisje én tegelijkertijd zonwering of rolluiken bestellen voor je eigen huis? Waar bestel je een schuifkast op maat, regel je een nieuwe look voor de trap en laat je meteen je (auto)sleutels bijmaken? Laat je verbazen over het grote aanbod van Hubo Duijts in Nederweert; een winkel waar je gewoon zélf naar toe moet, waar je gratis voor de deur kunt parkeren en waar je direct wordt geholpen.

Hubo Duijts in Nederweert geniet een groot vertrouwen van de klanten, zowel in de winkel als op karwei. Daar zijn ze trots op. Al meer dan 35 jaar!

Hans: “Wij kennen de mensen en de mensen kennen ons. Dat is wat onze klanten waarderen.”
In de Hubo-winkel in Nederweert kun je terecht voor een uitgebreid assortiment aan DHZ- en tuinartikelen, elektra, (veiligheids)deurbeslag en wat al niet meer om thuis te klussen en te karweien. Mocht er iets niet zijn? Geen probleem. Het kan worden besteld in de winkel, of via de website. Zodra het binnen is, kan het worden opgehaald of wordt het thuisbezorgd. 

De winkel is het eerste wat de klant ziet. Maar, minstens zo belangrijk is de goed geoutilleerde zagerij. Dit is echt heel handig voor mensen met twee linkerhanden, voor mensen zonder gereedschap óf voor bijvoorbeeld het voortgezet onderwijs. Onlangs nog werden er honderden plankjes gezaagd voor een project bij SG Philips van Horne in Weert. Iedereen die iets gezaagd wil hebben, groot of klein – lang of kort, kan in de zagerij bij Hubo terecht. Het wordt ter plekke en direct gezaagd. Mooi is dat je alleen het stukje hout dat je nodig hebt, betaald hoeft te worden.


Toen eigenaar Marcel Duijts eind 2015 aan medewerker Hans van Deursen vroeg om de zaak over te nemen, hoefde Hans daar niet lang over na te denken. Wel wilde hij de tijd krijgen om zich te kunnen ontwikkelen in de zakelijke kant van het bedrijf. Een jaar later, in 2017, overhandigde Marcel officieel de sleutel aan Hans en Petra van Deursen.


Hubo-DNA
Hans (52) en Petra (47) hebben sinds die tijd een dubbel paspoort. Vanzelfsprekend dat van de Nederlandse staat, maar ook dat van Hubo. De franchisegever bracht een ‘paspoort’ uit met daarin het Hubo-DNA. Dat DNA leven Hans en Petra na alsof zij nooit anders hebben gedaan.

Het Hubo-DNA is overigens iets wat alle medewerkers van huis uit hebben: de bereidheid om klanten te helpen bij het maken van een keuze, te adviseren over materialen en het uit handen nemen van een karwei, groot of klein. ‘Ontzorgen’ als het ware. Hoe je het ook wendt of keert, je gaat er altijd goedgemutst de winkel uit, omdat je er bent geholpen. Op een gewone laagdrempelige manier en zonder poeha. Wil je misschien toch iets anders dan het aanbod in de winkel, dan is dat geen probleem. Hubo Duijts in Nederweert is dan wellicht wél jouw winkel voor alle andere klussen en doe-het-zelfmomenten. Want, en dat staat mooi verwoord in het DNA-paspoort, Hubo is er voor de beginner, de linkshandige en de leerling, maar zeker ook voor de ervaren doe-het-zelver en de klusexpert. Dus ook voor jou.

Vertrouwd gevoel
Je voelt je er al snel vertrouwd. Dat komt niet in de laatste plaats door het personeel, dat gemotiveerd het werk doet. Hans: “Voorheen bestond ons personeel alleen uit mannen. Sinds zomer 2018 zijn daar twee dames bij gekomen: Karin Wulms en Esther Veugen, bekend van het voormalige verf- en behanghuis Poell in Nederweert. Ik moet eerlijk bekennen: de sfeer is er nog beter op geworden. De dames geven kleur aan onze zaak, mede door hun vakkundige inbreng.”

Karin en Esther hebben beiden veel ervaring in de advisering en verkoop van raamdecoratie, mengverven en behang. Samen met de mannen in het team zijn zij aanspreekpunt in de winkel. Vaste klanten van Hubo Duijts kennen Corné Heber en Johan Feijen. Zij zijn beiden bijna 20 jaar in dienst bij Hubo Duijts en kennen de winkel als hun eigen gereedschapskist. Zij weten op iedere vraag een antwoord en hebben voor ieder probleem een praktische oplossing. Leo Mooren is sinds anderhalf jaar degene die meet, installeert en monteert bij de klant. Vrijwilliger Daniël Bergh is de helpende hand op de achtergrond. Klusjes in de zaak of op karwei zijn bij hem in goede handen.
Hans kan bogen op 35 jaar ervaring in advisering en montage van allerhande zonwering. Vanaf zijn 16e loopt hij mee in deze business. Voorheen bij diverse andere werkgevers, sinds 2009 bij Hubo Duijts. Petra werkte voorheen in de verpleegzorg. Nu is zij vrijwilliger bij organisaties voor kinderopvang en dagverzorging. Daarnaast doet zij de administratie en de commerciële werkzaamheden bij Hubo. De omslag van verpleegzorg naar een zakelijke commerciële omgeving was een grote. Petra: “Gelukkig heb ik veel ondersteuning gehad van Marcel en Marion. Nog steeds kan ik bij hen aankloppen voor raad en daad.”
Behalve enthousiast Hubo-eigenaar zijn Hans en Petra ook de trotse ouders van Luuk (19) en Stijn (16). Deze jongens vinden het hartstikke leuk om mee te helpen in de zaak en zijn er dan ook met grote regelmaat te vinden, in de kenmerkende Hubo-outfit wel te verstaan.

Nieuwe huisstijl
Als er ooit toevallig een goed moment was om de huisstijl enigszins om te gooien, dan is het in de aanloop naar het jubileumjaar van Hubo Duijts. Eind 2018 werd op landelijk niveau de Hubo-huisstijl aangepast. Het logo werd frivoler en de huisstijlkleuren werden nadrukkelijker in de winkels aangebracht. Zo ook bij de Hubo in Nederweert. De vernieuwde huisstijl is bovendien te zien aan de nieuwde signing op de voor- en achtergevel, op de bedrijfswagens en in de kleding van de medewerkers.

Jubileum-feestweek in aantocht
Hans: “In april 1984 openden Jan en Mien Duijts een doe-het-zelf zaak. Zoon Marcel en zijn echtgenote Marion Duijts namen de zaak in 2001 over. Zestien jaren later, in 2017 kregen wij de sleutel. De zaak bestaat nu 35 jaar. Een feestje waard, waarvan we ook de klant willen laten meegenieten. Daarom hebben we in de week van 15 t/m 20 april a.s. diverse kortingsacties. Op mengverven geven we 25% korting, maatwerkschuifkasten zijn verkrijgbaar met 15% korting, evenals horramen en –deuren. De montage van rolluiken is in die week gratis. Voor de jeugd is er een leuke kleurplaatactie waarmee ze mooie prijzen kunnen winnen.

HUBO / DUIJTS Zonwering
Kerkstraat 16, Nederweert
Tel (0495) 626 309
info@huboduijts.nl
www.huboduijts.nl