Lees de NieuwkomersSpecial van Weert Magazine-deel II

Op 19 juni 2019 overhandigde uitgever Desiré Kappert, samen met de vormgevers Herman en Kristiaan Litjens, het eerste exemplaar aan burgemeester Jos Heijmans en wethouder Martijn van den Heuvel van de gemeente Weert. 

De NieuwkomersSpecial kun je HIER! lezen.


V.l.n.r. art director Herman Litjens, burgemeester Jos Heijmans, wethouder Martijn van den Heuvel, uitgever Desiré Kappert en vormgever Kristiaan Litjens.    
Vanaf 22 juni is het blad gratis huis-aan-huis verspreid.
Het magazine is ook op diverse 
afhaaladressen te verkrijgen en natuurlijk ook op het gemeentehuis van Weert.    

In 2017 bracht Weert Magazine in opdracht van de Gemeente Weert de eerste NieuwkomersSpecial uit. Ook de editie 2019 is gemaakt in samenwerking met de gemeente Weert. 


De ‘nieuwkomers’ die sinds 2015 in Weert naar het AZC zijn gekomen, en inmiddels een woning hebben in Weert, werken, naar school gaan en/of vrijwilligerswerk doen, voelen zich warm welkom in Weert. Ondanks dat er ook wel eens spanningen zijn, is er wederzijds begrip en respect voor elkaar.


In het magazine ook aandacht voor mensen uit (verre) buitenlanden die al veel langer hier zijn. Ook zij zijn soms gevlucht voor oorlog en geweld of ze zijn om andere redenen hier. 


Lees de boeiende verhalen van mensen en maak kennis met ze. Waar lopen ze tegenaan, wat ervaren zij als vreemd, hoe komen zij in het reine met moeilijke en verdrietige ervaringen? Hoe ontwikkelen kinderen zich, hoe ziet hun toekomst eruit?
 

 

 

De NieuwkomersSpecial’ wordt in een oplage van ruim 85.000 stuks verspreid in de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Maasgouw en in de Belgische grensgemeenten. 

 

DIGITALE VERSIE NIEUWKOMERSSPECIAL: KLIK OP DEZE TEKST!