Daar zit muziek in!

“Wij zijn trots op het Weerter Mannenkoor. Ontstaan in 1966 heeft ons koor al een mooie rijke historie.” Aan het woord is een van de leden van het eerste uur: Cor Teeuwen. Samen met zijn vader werd hij bij de oprichting op 15-jarige leeftijd lid van het Weerter Mannenkoor.

Cor Teeuwen

“Legendarisch zijn onze concertreizen en optredens tijdens de Bonte Avonden en nu in 2024 ben ik nog steeds een enthousiast zanger. Ook het sociale aspect vind ik prettig. Natuurlijk genieten wij van een succesvol optreden op de bühne, maar tijdens de wekelijkse repetitieavond in het Muziekhuis aan de Schuttebeemd in Weert is er naast zingen ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid.”

Er worden behalve optredens ook allerlei activiteiten georganiseerd voor leden, hun partners en vrienden van het koor, waaronder de jaarlijkse fietstocht en de barbecue. Bij optredens buitenshuis gaan wij er met z’n allen op uit.

Naast een grote schare supporters kan het koor ook rekenen op de steun van sponsoren die zich verenigd hebben in de Stichting Vrienden van het Weerter Mannenkoor.

Het koor bestaat uit 41 zangers en wordt geleid door de dirigenten Jean Pierre Steijvers en Wiel Bonten. Het repertoire bestaat uit het bekende Slavisch-Byzantijnse genre terwijl men zich nu meer toelegt op een meer hedendaags, lekker in het gehoor liggend repertoire.

Dit jaar staan er nog een aantal mooie activiteiten op het programma. Op 5 mei neemt het Weerter Mannenkoor deel aan het Bevrijdingsconcert in de Martinuskerk. Natuurlijk een muzikale bijdrage aan het Cultureel Lint op zondag 22 september. Het Kerstconcert in de Paterskerk en op Eerste Kerstdag wordt de Hoogmis in de Martinuskerk door ons opgeluisterd.

Er wordt al nagedacht over de viering van het 60-jarig bestaan in 2026.

Op de Weerter koopzondag van 26 mei vindt er een koffieconcert plaats bij de zusters Birgittinessen in de Maasstraat. Vanaf 14.00 uur kunt u genieten van verschillende optredens onder het genot van een kopje koffie of een wijntje. De entree is gratis.