‘We gaan allebei voor het mooiste eindresultaat’

Ashley Waegemans (32) en Ralph Steijvers (36) zijn in het dagelijkse leven partners en trotse ouders van dochtertje Bodhi van anderhalf. Ze zijn allebei ondernemer en leggen ziel en zaligheid in hun werk. Ashley startte elf jaar geleden met haar eigen huidverbeteringskliniek ‘A4BEAUTY’ en is gespecialiseerd in acne-behandelingen. Ralph is vijftien jaar werkzaam in de keukenbranche en is nu druk bezig met de start van zijn eigen zaak ‘Keukenboetiek’. Beide bedrijven zijn naast elkaar gevestigd aan de Graafschap Hornelaan in Weert waardoor privé en zakelijk in elkaar overlopen. Maar daar genieten ze vooral van zeggen ze zelf: “We doen dit echt samen.” 

‘A4BEAUTY’ voor een persoonlijke aanpak

Bij binnenkomst in de kliniek van Ashley word je direct omarmd door een kalme en serene sfeer. Dat komt door de kleuren en de materialen die gebruikt zijn maar ook door de heerlijke geuren. En niet in de laatste plaats door Ashley zelf die ons met een grote glimlach verwelkomt. Elf jaar geleden startte ze haar eigen salon A4BEAUTY. In het begin bij haar ouders aan huis en sinds 2019 in een mooi pand aan de Graafschap Hornelaan, net voorbij wijkpark de Wijer. Je kunt hier terecht voor diverse ontspannings- en huidbehandelingen maar haar specialiteit is het behandelen van acne. Ashley vertelt hoe dat zo is gekomen: “Ik had zelf veel last van acne, ik ben er erg gevoelig voor en zal dat ook altijd blijven. Als kind ben ik bij de huisarts geweest en heb ik diverse huidspecialisten bezocht maar niemand had voor mij de oplossing. Tijdens mijn opleiding ben ik zelf gaan onderzoeken hoe ik de acne het beste kon aanpakken. Ik heb veel trainingen gevolgd en van daaruit mijn behandelplan gemaakt. Voeding speelt daarin ook een grote rol. Het lastige is dat het voor iedereen anders is. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen blijft Ashley nascholingen volgen en houdt ze regelmatig contact met collega-ondernemers door het hele land om van elkaar te kunnen leren.”

Onderhoud van de huid

Voor alle huidtypes geldt dat regelmatig onderhoud belangrijk is. Elke huid wordt na vier weken weer vernieuwd; dus nieuwe huidcellen die worden aangemaakt zijn na vier weken weer dode huidcellen en dat proces blijft zich herhalen. Ashley: “Daarom is het zo belangrijk om, naast mijn behandeling, de huid thuis intensief te onderhouden met goede producten.” Je kunt bij Ashley ook terecht voor microneedling. Dit is een huid verbeterende behandeling die voor veel indicaties kan worden ingezet zoals pigmentvlekken, (acne)littekens, beginnende lijntjes en huidverslapping. Met een pen met micronaaldjes brengt ze via kleine gaatjes de producten dieper in de huid. “Je maakt eigenlijk een lichte beschadiging in de huid waardoor collageenaanmaak wordt gestimuleerd en de huid verbetert.”

Daarnaast biedt ze de zuurstofbehandeling O2-lift aan. Ashley legt uit wat dat inhoudt: “De O2-lift is een echte boost voor de huid. Een schuimlaag transporteert zuurstof in de huid. Wanneer de cellen vol zitten met zuurstof, wordt dit omgezet in energie. Dit geeft een liftend resultaat en een egalere en stralende huid. Perfect voor mensen die een oppepper nodig hebben. Ook is het mogelijk om via de webshop producten te bestellen en/of online afspraken te plannen.”

Een zwak voor acne

Met veertien jaar ervaring heeft Ashley al veel cliënten kunnen helpen met hun huidprobleem. Haar klanten variëren in de leeftijd van twaalf tot drieënnegentig jaar, vertelt ze trots. En waren het in het begin alleen dames, tegenwoordig weten ook steeds meer mannen de weg naar de schoonheidssalon te vinden. Ashley: “Zeker bij acne zie ik dat mensen zich vaak onzeker voelen om hun huidprobleem. Ze vinden het vaak ongemakkelijk om hulp te vragen. Maar omdat ik spreek uit ervaring weet ik precies hoe ze zich voelen. Ik wil heel graag dat mensen zich hier bij mij op hun gemak voelen en ik wil hen helpen om hun huidprobleem aan te pakken. Dat is mijn doel. Vandaar ook mijn slogan: Healthy Skin, Happy Face.” 

A4BEAUTY is aangesloten bij de ANBOS-brancheorganisatie en officieel gecertificeerd acne-specialist waardoor vergoeding door de zorgverzekering (in de meeste gevallen) mogelijk is.

‘Keukenboetiek’ nieuw in Weert

Na maanden van voorbereiding en hard werken opent binnenkort de inspiratieruimte van Keukenboetiek aan de Graafschap Hornelaan. Hier zijn een aantal prachtige keukens te bewonderen die elk een andere stijl vertegenwoordigen en die de vele mogelijkheden van materiaalsoorten en apparatuur laten zien. De keukens zijn allemaal even sfeervol en tot in het kleinste detail gedecoreerd. Ralph was al 15 jaar werkzaam in de keukenbranche maar wilde heel graag een eigen zaak zodat hij zelf kon bepalen hoe hij zijn bedrijf zou voeren. Toen de kans zich voordeed om in het pand naast Ashley een inspiratieruimte in te richten was dit het moment om de daad bij het woord te voegen en werd Keukenboetiek Weert een feit. Ralph: “Hier wil ik mensen hun droomkeuken laten beleven. De inspiratieruimte is nu al open op afspraak en zal vanaf begin december vaste openingstijden hanteren.” 

Ralph heeft tussen de verbouwing door niet stilgezeten en al veel mensen blij mogen maken met de aankoop van hun eigen Keukenboetiek-keuken. De Keukenboetiek wordt een sfeervolle, warme inspiratieruimte waar mensen op hun gemak en zonder enige druk hun droomkeuken samen met Ralph kunnen samenstellen.

De keuken als ‘hart’ van het huis

Een keuken is tegenwoordig niet alleen meer de plek waar het eten wordt bereid. De keuken is een onderdeel geworden van het totale interieur en tegenwoordig het hart van het huis. Hier wordt geleefd en beleefd.
Mensen besteden steeds meer tijd aan de aanschaf van een keuken, omdat de keuken tegenwoordig het grootste meubelstuk is binnen het huis en grote invloed heeft op de sfeer en de uitstraling. Dit is voor iedereen anders en juist daarom is het zo belangrijk dat je goed geadviseerd wordt over de mogelijkheden. Ralph: “Het is mijn taak om mensen die de inspiratieruimte bezoeken van goede informatie te voorzien. Samen bespreken we de wensen en dan laat ik zien wat de mogelijkheden zijn. We kunnen opties laten zien waar ze zelf misschien niet aan gedacht hebben. Design, functionaliteit en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Ik hecht er grote waarde aan dat de klant goed geadviseerd wordt en met een goed gevoel de deur uit gaat. Ook dient de klant op korte termijn een duidelijke offerte te ontvangen. 

De klant wordt ontzorgd van A tot Z door het aanbieden van een totaalconcept; van het ontwerp tot de realisatie van de keuken. We werken alleen met A-merken apparatuur en materialen, dus keukenmerken van goede kwaliteit.

En werkbladen van vele bekende leveranciers zoals Consentino. Dit is de leverancier van o.a. Silestone (composiet) en Dekton. Ook zijn er tal van mogelijkheden wat betreft keramiek, marmer en kunststof werkbladen. Buiten alle keukens zijn er mogelijkheden voor het realiseren van bijkeukens, dressoirs en vele andere maatwerk-oplossingen. Ik ben het aanspreekpunt voor de klant; duidelijke communicatie en korte lijnen, dat werkt het beste!” 

Keukenboetiek Weert is aangesloten bij de grootste inkooporganisatie van Europa en dat betekent altijd de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Streven naar het beste

Na het samenstellen van de vele mogelijkheden voor wat betreft materialen, kleuren en apparatuur gaat Ralph aan de slag met het maken van een 3D realistische impressie van de keuken.
Op deze manier krijgen klanten een goed beeld hoe hun nieuwe keuken eruit komt te zien. Met name fijn voor de mensen die iets minder visueel zijn ingesteld.

Ook voor decoratie van de keuken ben je bij Keukenboetiek aan het goede adres. Hierin speelt Ashley ook een rol. “Een keuken zonder aankleding is niet compleet. Denk daarbij aan krukken, lampen, vazen, schalen, serviezen tot het bestek aan toe. Ik vind het heel leuk om met Ralph de finishing touch van een keuken te bepalen. We gaan naar beurzen voor inkoop en inspiratie en verzorgen samen de aankleding van de keukens in de showroom. De klein-meubelen en accessoires zijn niet alleen decoratief aanwezig maar ook te koop bij Keukenboetiek”, vertelt Ashley enthousiast.
“In ons werk streven we allebei naar een tevreden klant, daar doen we alles voor, we gaan allebei voor het mooiste eindresultaat!”

Samen leven – samen werken

Met allebei een eigen zaak zijn Ashley en Ralph 24/7 bezig met het maken van plannen, voorbereidingen, inkoop, afspraken, beurzen bezoeken kortom met alles wat bij het ondernemerschap hoort. Blijft er nog wel tijd over voor andere zaken? “We gaan graag samen met onze dochter Bodhi en labradoodle Nana wandelen in de bossen en genieten van een avond uit eten. We merken wel dat ons sociaal leven op een laag pitje staat maar dat gaan we straks vast en zeker weer inhalen”, zegt Ashley.

En dan komt er een vrachtwagen achterom rijden om een keuken te leveren voor de Keukenboetiek. Ashley haar telefoon gaat. Er is werk aan de winkel voor deze twee enthousiaste ondernemers.