30 juni 2021 | Auteur: Joep van Engelen
Implantaten? Dat kost toch duizenden euro’s?
Ook last van een gebit dat los zit? U moet het plakken? Voelt het te groot? Kom eens langs voor een gratis advies, wellicht zijn implantaten voor u de oplossing.
Een prothese op implantaten wordt vergoed vanuit de basisverzekering, u hoeft hier niet extra voor bijverzekerd te zijn. Wij vragen het aan bij de verzekering en de eigen bijdrage voor u is gemiddeld 17%.
Wat zijn implantaten?
Zie een implantaat als een kleine plug voor in de muur. Een plug doe je in de muur zodat je er een schroefje in kunt draaien dat blijft zitten. Zo is het ook met implantaten. Er wordt een implantaat (kleine plug) in uw kaak geschroefd en daar kan dan uiteindelijk weer een schroefje in. De implantaten zorgen ervoor dat er een steg (een klein titanium staafje) in uw mond geschroefd kan worden. Op dit staafje kan een gebit klikken dat zorgt voor betere houvast. Het gebit kunt u er gewoon dagelijks uithalen, de steg niet. Deze kan alleen tijdens een afspraak bij de tandprotheticus, de implantoloog of de tandarts eruit worden gehaald.
Wat wordt er vergoed?
Het voortraject, de implantaten zelf, het implanteren en het natraject worden voor 100% vergoed.
De nieuwe prothese die erop komt wordt voor gemiddeld 83% vergoed vanuit de basisverzekering. De 17% die overblijft is uw eigen bijdrage.
Waarom implantaten?
Heeft u last van een gebit dat vaak loskomt? Bijvoorbeeld uw ondergebit? Moet u vaak plakken met kleefpasta? Door de jaren heen wordt uw kaak steeds vlakker, de prothese kan het houvast niet meer vinden om zich vast te zuigen waardoor u een lossere prothese in uw mond heeft. Dit is vaak lastig met eten en praten. Met implantaten zorgt u ervoor dat er houvast komt. De prothese klemt zich vast om een steg en hij kiept dus niet meer in uw mond. Voor heel veel mensen geldt dat als ze implantaten in de onderkaak hebben, ze beter kunnen kauwen en praten.
Doet het pijn?
Implanteren zelf doet geen pijn, u wordt verdoofd. U voelt dat er in uw mond iets gebeurt want het is geen narcose, maar het doet absoluut geen pijn. Na het implanteren krijgt u pijnstilling en een koelelement. Iedereen ervaart de napijn anders maar dit is met een paracetamol en goed koelen vaak prima onder controle te houden.
Heeft u vragen? Wilt u een advies? Of wilt u precies weten wat het voor u zou kosten? Maak een gratis adviesafspraak. Neem contact met ons op!
Geopend: maandag t/m vrijdag voor reparaties en info
Behandelingen op afspraak (0495) 592 622, www.eengoedgebit.nl
• Weert, Kerkstraat 38a
• Maarheeze, Smits van Oyenlaan 2a
• Roermond, Zwartbroekstraat 3