Home InsteadHOME INSTEAD

In 2011 is Home Instead Thuisservice in Nederland geïntroduceerd. Rinaldo Koppen startte in 2016 in Weert.
“In onze organisatie gaat het om de mens. Wij bouwen relaties op met onze klanten. We luisteren naar de behoeften, hun verleden hun interesses. Onder onze medewerkers zoeken we een match met een klant. Daarna maken ze kennis met elkaar. Pas als het ‘goed voelt’, gaan we starten. Met een of enkele vaste medewerkers per adres die op vaste en bekende tijdstippen komen, beperken we ongewenste prikkels voor de klant. We laten de mensen zoveel mogelijk zelf doen. Zo stimuleer je zelfredzaamheid. Mensen blijven actief en het verhoogt hun zelfbeeld. Onze medewerkers zijn hier speciaal voor opgeleid. Door persoonlijke aandacht bouwen wordt een betekenisvolle relatie met onze klanten opgebouwd. We zijn met mensen bezig, met relaties en met zorg. Echte zorg. Kortom, we willen iets betekenen voor anderen. En iedereen kan bij ons terecht, vanuit dezelfde vergoedingen als bij andere zorgaanbieders.

Medewerkster Christa Cornelissen

“Ik heb in het ziekenhuis gewerkt in het ziekenhuis. Dat ‘reguliere’ systeem in de gezondheidszorg sprak me niet meer aan. Je hebt voortdurend te weinig tijd voor je patiënten. Er zijn te veel randzaken die afleiden van het zorgen. En dat is wat ik wil: zorgen! Voor veel collega’s ia dat de reden waarom ze dit vak zijn ingegaan. Bij Home Instead heb ik dat weer gevonden. Hier heb je tijd voor de mensen. We komen op de tijdstippen die klanten graag willen en we hebben alleen maar vaste adressen. Op die manier heeft een klant maar met enkele gezichten te maken. Je bouwt een hechte band op. Ik help mevrouw Stultiens haar dingen zelf te doen. We gaan vaak erop uit en we hebben het gezellig. Het voelt voor mij absoluut niet als werk.K

Dochter Carola van klant mevrouw Annie Stultiens (89)

“Mam heeft lichte Alzheimer. Voor sommige zaken heeft ze hulp nodig. We wilden geen gebruik maken van de reguliere aanbieders. Ik heb daar zelf gewerkt en ken de tekortkomingen en de beperkte ruimte die er is voor een cliënt. Bij Home Instead staat de klant echt centraal. Niet iedere dag een andere verzorgster maar hooguit twee verschillende gezichten die genoeg tijd hebben om echte zorg en vooral aandacht te geven.”

Annie: “Ik ben zo dankbaar met de dames die komen. Het zijn mijn vriendinnen en ik houd van ze. We gaan er veel op uit en doen leuke dingen. Ze zijn echt lief voor me. Ik hoor slecht en ben vergeetachtig maar verder kan ik nog alles. De dames laten me alle die dingen doen die ik zelf nog kan. Zonder me te betuttelen. Dat is erg fijn. ’s Morgens om 8.00 uur komt ze. We wandelen, gaan boodschappen doen, koken samen of drinken gewoon koffie en praten veel. Ik huil vaak maar lach nog meer! Dat is zo fijn met deze hulp.”

Klantcoördinator Tamara Beelen

“Het is bijzonder om te zien hoe onze klanten, maar ook onze medewerkers opbloeien. Dat is wat aandacht met mensen doet. Daarin zijn we onderscheidend; wij geven onze klanten aandacht. Het opbouwen van de relatie staat centraal staat. Relatie gaat voor de taak.”

Als wijkverpleegkundige heeft Tamara veel ervaring in de zorg. Zij liep ook aan tegen het reguliere systeem.
“Te veel en te vaak administratieve werkzaamheden, klanten die ingepland werden op een efficiënte route en niet op de behoeften van de mensen. Dagelijks andere gezichten terwijl dat bijvoorbeeld bij een Alzheimerpatiënt averechts werkt. Bij Home Instead voelt het zo anders. Als klantcoördinator ben ik ondersteunend aan de medewerkers. Ik doe de intakegesprekken met nieuwe klanten of families. Daarna zoeken we een goede match. Welke medewerker past in deze situatie het beste? Doordat de medewerkers dagelijks bij dezelfde klant komen, is er nauwelijks overdracht of administratieve vastlegging nodig. Dus meer tijd voor zorg en aandacht. Hierdoor ontstaat rust. Klanten zitten beter in hun vel en gaan zich absoluut prettiger voelen.”

M
Home Instead

(0495) 587 980

www.homeinstead.nl/middenlimburg