De Wieërter Brandslang: “een gezellige kroegentocht”

Door Desiré Kappert

Met vrienden, familie of collega’s een gezellige wandeling door het centrum maken en daarbij zes cafés aan doen. Op elke plek een heerlijk Brandbiertje met iets lekkers erbij nuttigen. Dat is de Wieërter Brandslang. Een leuke nieuwe mogelijkheid voor lokaal vertier.

Het 175- jarig bestaan van Sociëteit Amicitia was de aanleiding voor een tocht langs de Weerter cafés die Brand bier tappen. Samen met de bierwagen van de brouwerij trok een grote groep mensen die dag door het centrum van kroeg naar kroeg. Het succes was voor twee kasteleins aanleiding om hier een vast arrangement van te maken. In Maastricht is dit al jaren een succes.  En zo geschiedde. In een stichting zijn de zeven kasteleins – die samen acht Brand-cafés hebben- samengebracht en hebben ze de Wieërter Brandslang opgezet. Alle deelnemende cafés hebben aan de gevel een schildje hangen zodat zichtbaar is dat zij lid zijn van de Brandslang. Bij de start van het initiatief, eind 2017, nodigde elke kastelein tien relaties uit om kennis te maken met dit nieuwe arrangement. Na enkele kleine aanpassingen is de Brandslang sinds 2018 een feit.

Hoe werkt het?
De Brandslang is een tocht langs zes van de acht deelnemende cafés. Bij elke kroeg krijg je een Brand-biertje (of een Brand-Speciaal bier) en een ‘snuikske’ (klein hapje van kaasblokje tot bitterbal). Er zijn twee arrangementen. Het standaardarrangement: zes fluitjes voor € 15,- en een speciaal arrangement: vijf speciaal Brandbieren voor de prijs van € 20,-. Zo trek je op een middag of avond gezellig door het centrum, in jouw tempo, in jouw volgorde. Het initiatief bestaat nu ruim een jaar en de belangstelling groeit. De organisatie heeft 2019 bestemd voor meer naamsbekendheid en als promotiejaar. Tijdens de Paardenmarkt (16 maart jl.) stond de grote Brand Bierwagen in het centrum. Op vrijdag 5 april a.s. wordt een bijzonder evenement georganiseerd: ‘Brandslang Live’. In alle acht deelnemende Brand-cafés treedt een live-band op. Bezoekers kunnen die avond de Brandslang lopen of gewoon in een of meerdere cafés verblijven. Toegang is overal gratis. Een swingende en mooie gelegenheid om kennis te maken met het nieuwe arrangement ‘de Wieërter Brandslang’. Het evenement Brandslang Live wordt een jaarlijks terugkerend happening op de eerste vrijdag in april. Kom en beleef het mee!

De Wieërter Brandslang zorgt voor verbinding,
gezelligheid en lokale betrokkenheid in het centrum van Weert.

Brandslang een keer lopen?  Meer info en kaarten via www.wieërterbrandslang.nl , bij alle deelnemende cafés, VVV kantoor (Bruna op de Markt).