Van strak in het pak naar het kookschort

Wendy Driessens (47 jaar) geboren in het ziekenhuis van Geldrop, maar na paar dagen snel naar huis naar pap en mam in de bakkerij op de Biest. Nu woonachtig op Molenakker met partner Maurice Salmans, zoon Jens (16) en dochter Izzie (15).

Goed in balansen en cijfertjes

Na de Philips van Horne Scholengemeenschap haalt Wendy haar middenstandsdiploma en vakdiploma drogisterij en parfumerie. Ze vindt zichzelf dan nog te jong om te gaan werken, dus volgt ze aanvullend de opleiding MBA SPD. Na deze studie gaat ze aan de slag bij Ernst & Young in Venlo als assistent accountant. “Ik blonk uit in economie en boekhouden, dus daar heb ik mijn weg in vervolgt. Maar ook omdat mijn leraar aangaf dat boekhouden meer toekomst had dan het drogisterijvak”, aldus Wendy. Ze doet aanvullend de accountancy opleiding en uiteindelijk klimt ze op tot manager bij Ernst & Young. Zo zat Wendy 18 jaar in het accountantsvak, tot er een ommekeer kwam.

Van promotiekans naar baan opzeggen

“Er was een promotiekans tot senior manager en dat zag er rooskleurig uit voor mij”, vervolgt Wendy. “Helaas liet uiteindelijk het landelijke beleid van de organisatie niet toe, dat ik de promotie kreeg. Ik was enorm teleurgesteld. Dit alles gebeurde net voor mijn vakantie en ik had me al ingeschreven voor een training ‘Communication for Excellence (How Company)’. Door die te volgen en alle vragen die op mij afkwamen, werd ik behoorlijk met mezelf geconfronteerd. Maar daardoor kwam wel heel duidelijk naar voren ‘ik moet mijn baan opzeggen!’. Dat gesprek heb ik de laatste cursusdag geoefend en drie weken later daadwerkelijk gevoerd.”

Eerst huis van boven tot onder opgeruimd

Het was voor Wendy niet meteen duidelijk waar haar toekomst lag. Eerst heeft ze haar huis van onder tot boven opgeruimd. Want een schoon en opgeruimd huis, geeft ruimte in je hoofd! Daarna ging Wendy met verschillende mensen koffiedrinken: “Iets als politie of in de gevangenis werken, leek mij heel interessant. Of als financieel rechercheur of bij de FIOD aan de slag gaan. Maar door de vele gesprekken, zag ik in dat dat het niet zou worden. En heel eerlijk vond ik (en vind ik nog steeds) iets met eten en drinken eigenlijk het leukste dat er is. Thuis was ik als amateurkok vaak in de keuken te vinden. Gerechten creëren en voor anderen koken vind ik heerlijk!” Dus ideeën voor afhaalmaaltijden, catering en een foodtruck kwamen voorbij. Maar echt overtuigd van deze opties was Wendy nog niet. Welke elementen moest de nieuwe job hebben? Wendy: “Contact met mensen, gezelligheid, eten en drinken en in Weert. Het kwartje viel toen ik samen met Maurice in Eindhoven bij een tostibar zat te eten en dacht: dit kan ik, dit is laagdrempelig en is er nog niet in Weert. Dit gaat ‘t worden! Zo ontstond het businessplan voor Tostibar Dikke Mik.”

Meer uren, minder stress

Wendy maakt nu meer uren dan voorheen, maar kan meer bij haar gezin zijn. Ze werkt nu dichter bij huis en de kinderen lopen na school gewoon even bij ‘Dikke Mik’ binnen. “Ik ben nu vaker fysiek moe, maar ik heb veel minder stress. De tostibar doe ik echt voor mezelf. Als accountant was ik altijd voor anderen bezig, om het goed voor hun te doen. Ik mis het vak als accountant niet, maar ik vind het wel fijn om iets terug te doen met de kennis die ik heb. Daarom zit ik in de Raad van Toezicht van Zwembad de IJzeren Man”, geeft Wendy aan. Het concept van locatie Cwartier geeft een extra positieve invulling aan het werk. Wendy: “Met Aniek van Rewear store en Susan van WarenHuis conceptstore heb ik de hele dag collega-ondernemers om me heen. We helpen elkaar als het nodig is.” 

Worstenbroodjes van Bakkerij Driessens

Tijdens ons gesprek gaat regelmatig een pieper af: de worstenbroodjes moeten gedraaid worden! Want de beroemde worstenbroodjes van Bakkerij Driessens zijn verkrijgbaar bij ‘Dikke Mik’. “Het geheim zit ‘m in het gehakt”, verklapt Wendy. Het recept is van mijn opa, op mijn vader en moeder en op mij overgaan”. Op de menukaart staan verder voornamelijk zelfbereide gerechten. Dus arretjescake voor bij de koffie, vers gemaakte soepen en natuurlijk een divers assortiment aan tosti’s ontbreekt niet.

Niet twijfelen maar doen!

De switch van accountant naar horeca-onderneemster lag bij Wendy niet voor de hand. Het was een zoektocht, die uitkwam bij iets wat heel dicht bij haar hart lag. “Als je hart je ingeeft dat je iets anders moet doen, negeer dat niet en volg dat gevoel. Doe de dingen waar je blij van wordt”, aldus Wendy. 

Ben jij ook geswitcht van beroep of anderszins? 
Of ken je iemand met een mooi verhaal?

Mail de redacteur: moniquelempens@gmail.com