‘Alles komt uiteindelijk goed’

U heeft ongetwijfeld al veel wervende teksten gelezen in advertenties van financieel advies bedrijven. De ene nog beter dan de andere maar uiteindelijk draait het allemaal om vertrouwen, klantvriendelijkheid en korte directe lijntjes.

Een hypotheek, verzekering of andere financiële dienst is tegenwoordig overal te krijgen: bij een bank of op afstand via internet en zelfs in de supermarkt of bij een tankstation. Maar krijg je dan wat het beste is in jouw situatie of alleen dat wat zij toevallig hebben?

Door een gerichte inventarisatie van je wensen en je persoonlijke situatie krijg je bij Van de Boer en Roggen Financieel Advies de beste, bij jou passende oplossing.
We praten met Linda Scholten en Rik Geven over hun specifieke tak van sport, de schadeverzekeringen: ervaringen uit hun dagelijkse praktijk. Directeur/eigenaar Frank Roggen doet af en toe ook een duit in het zakje.

Frank, Linda en Rik

Waardoor zijn jullie onderscheidend ten opzichte van andere kantoren?

Vriendelijk, duidelijk, snel en betrouwbaar.
De schade afhandeling verliep snel! 
Een mooi clubje mensen, die er voor je zijn wanneer jij ze nodig hebt.

Rik: Wij zijn heel laagdrempelig en willen dicht bij de klant staan. Wij kennen de persoonlijke situatie van onze klanten en zijn in het contact heel informeel. Ik doe in de eerste fase vooral de offertes van nieuwe verzekeringen, breng de op de klant afgestemde mogelijkheden in beeld en geef een advies terwijl Linda vanuit haar jarenlange ervaring er een kei in is om ook bij de afhandeling van schades het persoonlijke aspect een belangrijke rol te laten spelen. Maar we nemen regelmatig elkaars rollen over. 

Linda: Wij willen ook snel reageren. Als je ons belt krijg je nooit een bandje te horen met een keuzemenu en een muziekje. Degene die bij ons de telefoon opneemt, probeert dat binnen drie belsignalen te doen en indien nodig naar de juiste persoon door te verbinden. Wij zijn er voorstander van om een cliënt aan tafel te ontvangen, dat zorgt vaak voor het beste resultaat, maar het is de cliënt die de manier van communiceren bepaalt. Vooral jongeren willen het snel en online terwijl de oudere generatie graag een adviesgesprek op kantoor of bij hen thuis wilt.

Jullie stralen plezier in je werk uit. Wat maakt dit werk voor jullie zo aantrekkelijk?

Rik: Het dagelijkse persoonlijke contact met klanten, dat staat echt bovenaan. Maar ook de onderlinge sfeer tussen de collega’s is optimaal. Iedereen hier staat voor een ander klaar en we sluiten een week regelmatig af met een drankje. 

Linda: Het komt hier op kantoor voor dat mensen met attenties komen omdat ze blij zijn dat een schade of een hypotheekaanvraag heel goed is afgehandeld. Een tevreden klant, daar doe je het voor en dat geeft veel voldoening.

Rik: Een eenentachtigjarige, ietwat formele klant waar ik een goed contact mee had stuurde mij na enige tijd een mail waarin hij mij complimenteerde met mijn aanpak en aangaf dat hij mij voortaan om die reden ging tutoyeren. Dat voelt als vertrouwen krijgen, geweldig toch? 

Alles loopt altijd heel soepel en duidelijk. Eigenlijk is één telefoontje of e-mailbericht al voldoende om een schade of iets anders af te handelen. Super!

Linda: Door onze goede relaties met zowel verzekeraars als cliënten kunnen wij ook vaker tot een beter resultaat voor onze klanten komen. Recent vroeg een van onze klanten om toestemming voor verhuur van zijn woning omdat hij tijdelijk ging werken in het buitenland. Dat is geen een-tweetje! We zijn toen aan de slag gegaan met zowel de hypotheekverstrekker als ook de verzekeraar van dit woonhuis. Uiteindelijk kregen we toestemming van de bank voor tijdelijke verhuur en gaf ook de verzekeraar toestemming en verzekeringsdekking voor het verhuurde woonhuis. De klant kan er nu gerust op zijn dat dit goed is geregeld en hij niet achteraf met problemen wordt geconfronteerd.  

Van den Boer en Roggen is betrouwbaar, hebben goed advies, doen wat ze zeggen, zijn goed bereikbaar, zetten dat extra stapje meer in contact.

Sponsor SV Laar

Frank: We werken met een breed scala van verzekeraars maar in de praktijk blijkt dat we vaak uitkomen bij verzekeringsmaatschappij NH 1816 waar we een jarenlange relatie mee 

hebben opgebouwd wat extra voordelen oplevert voor onze klanten. NH 1816 is een coöperatie die ook een maatschappelijke betrokkenheid heeft. Zij willen, net als wij, midden in de samenleving staan, verder gaan dan het puur commerciële aspect van de verzekeringsbranche. Winsten gaan bij een coöperatie niet naar de aandeelhouder maar vloeien terug naar de klant. Toen wij als kantoor laatst het ‘7 tegen 7’-toernooi van voetbalclub SV Laar sponsorden verdubbelden ze onze sponsorbijdrage. 

Het tegeltje van Frank

Linda: Wat de werksfeer op kantoor ook treffend weergeeft is het tegeltje van Frank: “Alles komt uiteindelijk goed”. Daar wijzen we elkaar nogal eens op.

Rik: Natuurlijk zit het wel eens tegen in verzekeringsland, dan is het vooral belangrijk om direct duidelijkheid te geven. En soms betekent het dat wij extra ons best moeten doen om het voor de klant in orde te brengen. Oplossingen hebben dan wat meer tijd nodig.
Maar … uiteindelijk …