groepsfoto2_2000pxb
dees

Desiré Kappert

Uitgever

Ik ben de uitgever van Weert Magazine. Iedere maand opnieuw een boeiend en prettig proces. Met het hele team bedenken we de onderwerpen, evalueren we de uitgave en voorzien we elkaar van input. Weert Magazine is mensenwerk!
Zelf ben ik ruim vijfentwintig jaar eigenaar geweest van Weert TV. Daar leerde ik het redactionele en journalistieke vak: het schrijven van teksten voor nieuwsuitzendingen, voor commercials of bedrijfsreportages behoorden tot de werkzaamheden. Ook voor Weert Magazine schrijf ik artikelen. Over mensen, gewoon thuis aan de keukentafel, met ruimte voor openheid en vertrouwen. We bieden mensen op integere wijze een platform. Zo komen de prachtige verhalen tot stand.. Daarnaast ben ik als eigenaar betrokken bij de sales, de opmaak en de planning. Elke maand opnieuw is het fijn om dit blad te maken en uit te geven.

Mathilde Dominikowski

Hoofdredacteur

Schrijven is in de eerste plaats een ambacht: perfecte kennis en beheersing van de taal. En als je desondanks twijfelt, weten waar je informatie haalt. Schrijven moet soms ook een beetje pijn doen. Het mag nooit gemakkelijk worden. Taal is bedoeld om mee te spelen. Zoeken naar mooie volzinnen die ontroeren of blij maken. Die vooral ook uitnodigen om verder te lezen of die de fantasie van de lezer prikkelen. Met andere woorden: woorden gebruiken die werken!
Schrijven voor Weert Magazine is een genoegen. De mensen en hun verhalen, het is een continue proces. Geen twee mensen zijn gelijk en ieder verhaal is uniek en altijd bijzonder.
Maandelijks met een fantastisch team werken aan een topproduct is soms ook zwoegen. Maar alleen het resultaat telt, de weg er naar toe is ondergeschikt!

mathilde
jan

Jan Strick

Redacteur

Wat is ‘schrijven’ toch een raar fenomeen. De ene keer ratelen de volzinnen uit je laptop, alsof het niks voorstelt. De andere keer heb je na uren ‘harken’ nog geen letter op papier. Het voordeel als je langer schrijft is dat je weet dat het goed komt. Vroeg of laat. Ik ben ook een van die schrijvers die druk op de ketel moet hebben. Anders mis ik de scherpte. Ik zal nooit aan een verhaal beginnen dat pas over een maand klaar hoeft te zijn. Het gevaar is niet denkbeeldig dat je er aan blijft prutsen tot er van het oorspronkelijke stuk niks meer overeind staat. Liever wat later dus, met één oog op de klok. Die klok is dan ook het belangrijkste attribuut in mijn werk geworden. Die eeuwige deadlines. Je leert er mee leven. En het is het waard, vind ik. Niets geeft een mens een lekkerder gevoel dan het schrijven van een gesmeerd lopend verhaal….. Ook na 30 jaar nog!

Suzanne Wolter

Redacteur

Schrijven: ik heb er altijd ‘iets’ mee gehad. Als kind verzon ik gedichtjes, als tiener schreef ik opstellen over Buurjongen, hondenpoep of de deceptie van Sinterklaas en als twintiger goot ik mijn inspiratie als vanzelf in columnvorm. Die inspiratie vergaar ik door me dagelijks te verwonderen over de wereld om me heen. Het gedrag van de mens, de prachtige natuur en mijn levendige fantasie brengen mij vaak via een wandeling door het Weerterland tot ‘een stukje’ dat ik steevast pas enkele uren voor de deadline schrijf. Totdat ik de laptop openklap weet ik zelden het begin of einde, maar het schrijven gaat als vanzelf zodra mijn vingers het toetsenbord raken. Daarnaast is het een eer dat ik maandelijks het gesprek mag aangaan met boeiende en zeer uiteenlopende personages om hen te bevragen over hun leven, hobby of andere bezigheid. De inspiratie die dit bij me losmaakt ervaar ik als een echte vitamineboost!

suzanne
ton

Ton Adriaens

Redacteur

In september 2015 ben ik toegetreden tot de redactie van WeertMagazine. Na 40 jaar in het onderwijs kwam deze uitdaging op mijn pad en ik vind het geweldig! In mijn werk en in mijn vrije tijd was ik altijd al bezig met teksten en schrijf- en voordrachtstijlen, zowel zakelijk als creatief.

Ik ben terecht gekomen in een enthousiast team met ambitie. Een team dat samen stappen wil zetten naar verandering, naar vernieuwing, naar verbetering en dat spreekt mij enorm aan. Ik hoop daar op mijn eigen manier een steentje aan te kunnen bijdragen.

Francis Bruekers

Redacteur

Voor wie mij nog niet kent. Mijn naam is Francis Bruekers en ik schrijf. That’s my business. Voor van alles, over van alles. En dat doe ik al jaren met veel plezier via mijn tekstbureau Sparkle Tekst & Communicatie in Nederweert. Voor wie mij kent – en mij misschien al eens gelezen heeft in een lokaal of regionaalblad – weet dat een vlotte babbel, een gezellig gesprek en een rappe pen mijn taal- en tekstkenmerken zijn. Met die pen heb ik door de jaren heen al allerlei situaties,  mensen en bedrijven beschreven. Voortaan ga ik ook voor Weert Magazine de deur uit. Op zoek naar boeiende verhalen bij interessante bedrijven en inspirerende mensen. Mijn overtuiging is dat regionaal en lokaal zaken elkaar in stand moeten houden door met elkaar en voor elkaar te werken. Aanbieden en gunnen. Een goed verhaal over een mooi bedrijf kan daaraan bijdragen. Vae zeen os. Tot ziens!

francis
fokke

Fokke

Columnist

Het hekeldicht is de vorm die ik kies om met een kritische blik naar situaties in het Weerterland te kijken. Go your own way is hierbij mijn motto. In dichterlijke vrijheid wil ik kunnen zeggen wat ik wil. ‘Of jullie plaatsen het, of jullie plaatsen het niet maar de eindredactie gaat niet aan mijn tekst sleutelen’ dat was mijn voorwaarde. Ik schrijf onder het pseudoniem Fokke omdat het om de inhoud moet gaan en niet om de persoon die het schrijft, al realiseer ik me dat dit geen eeuwigheidswaarde heeft. Het zij zo.

Schroom niet te reageren! Ik ben oprecht blij met iedere reactie, positief of negatief.

Gerrie Lemmers

Projectmanager

Voor wie mij niet kennen, mijn naam is Gerrie Lemmers. Als projectmanager en concept-ontwikkelaar ben ik aan  de slag gegaan met het redactieteam van Weert Magazine. Het mooie human interest blad was na 7 jaar toe aan een verandering en vernieuwing. Na een behoefte- inventarisatie en een brainstormsessie met het volledige redactieteam zijn wij samen gestart. Een product is nooit “uit-ontwikkeld” en dat uitgangspunt streven wij dan ook na. Het was voor het team een mooie uitdaging en ik heb dit proces met plezier aangestuurd en begeleid. Er staan nog mooie ontwikkelingen en uitdagingen gepland voor de komende jaren betreffende Weert Magazine. Het blad dat verbindt! Dat credo gaan wij in de breedste zin van het woord nastreven en nog verder verdiepen en uitwerken. Binnen het team is het mijn uitdaging om als denktank verfrissende en verrassende ideeën te initiëren en waar mogelijk of wenselijk te interpreteren en verder uit te rollen.  De organisatie van Weert Magazine is goed geoliede machine en de vakkundige mensen zijn perfect op elkaar ingespeeld. Fijn om hierin mijn bijdrage te kunnen leveren.

gerrie
alfons

Alfons Lenders

Fotograaf

Ik ben Alfons Lenders en eigenaar/fotograaf van Smile Fotografie uit Nederweert.

Mijn interesse in de fotografie is ontstaan toen mijn broer terug kwam van een Chuck Berry concert waar hij foto’s had gemaakt. Deze werden bij mijn ouders op de boerderij in de kelder tussen de inmaakpotten ontwikkeld. Dat was zo’n magisch moment dat ik (toen 12 jaar) jaren daarna de opleiding beroepsfotograaf aan de Fotovakschool ben gaan volgen.

Deze heb ik in vier jaar voltooid, maar omdat ik inmiddels getrouwd was en in het bezit van huis en haard, durfde ik niet meteen als zelfstandig fotograaf te beginnen.

Ik heb toen gekozen voor het beroep fotolaborant, wat inhield dat ik in een professioneel fotovaklab speciale afdrukken maakte voor diverse fotografen. Ik kon hierdoor via een achterdeur binnenkijken bij de beste fotografen van Nederland. In de tussentijd ben ik ook professioneel blijven fotograferen.

In 1999 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf en heb dit uitgebouwd tot een goed lopende zaak met een eigen studio van 160 vierkante meter.

Herman Litjens

Art Director

We maken iedere maand het ‘gezicht’ van Weert Magazine. De ingrediënten hiervoor zijn de teksten en de foto’s. Het rangschikken van deze elementen is steeds opnieuw een geweldige uitdaging. Met tientallen jaren ervaring en know how op zak is dit toch nooit een routineklus. Inlevingsvermogen is belangrijk voor een vormgever. Hoe heeft de schrijver het verhaal bedoeld? Waar heeft de fotograaf het accent in zijn foto’s gelegd? Composities met letters, kleuren, structuren en foto’s zetten een verhaal kracht bij. Soms een beetje prikkelend maar altijd integer worden Weertenaren en Nederweertenaren voor en over het voetlicht gezet. En altijd met de vraag in het achterhoofd: Komt het duidelijk over voor de lezer? Bereiken we ook alle leeftijdsgroepen? De maat, de vorm en de kleur moeten passen als een warme Weert Magazine-jas!

herman
kristiaan

Kristiaan Litjens

Vormgever

In 2014 heb ik de huisstijl van Weert Magazine ontwikkeld. Sindsdien verzorg ik iedere maand de lay out van dit mooie maandblad. Het enthousiaste redactieteam inspireert mij iedere keer weer met hun mooie verhalen, het prikkelt mijn creativiteit die ik omzet in een afgewogen beeld.
Dat geldt uiteraard ook voor de commerciële pagina’s. Het contact met de klant (de adverteerder) neem ik daarbij uiterst serieus. Voor mij is het pas af, als de klant tevreden is.
Het ‘bewaken’ van de huisstijl is ook een belangrijk facet van mijn werk. Het vertrouwde beeld altijd laten doorschemeren: Weert Magazine als herkenbaar merk. Dit geldt niet alleen offline (het magazine) maar zeker ook in alle online uitingen (website, facebook enz.).